Annonce:

Ny opfindelse kan forhindre 900 trafikulykker om året

Tilbage i 2017 var en bølge af bilister udsat for, at hjulboltene sad løst på deres biler. Nogen havde pillet ved dem. Det skal en ny opfindelse nu forhindre.

Alene i Sverige kan 900 trafikulykker hvert år relateres til biler med løse hjulbolte. Her i Danmark blev en bølge af bilister udsat for, at nogen havde løsnet boltene.

Det førte til flere ulykker. Men det skal en ny japansk opfindelse forhåbentlig forhindre i fremtiden. Den type hærværk er ikke bare irriterende, den er også potentielt fatal for bilister og alle andre i trafikken.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er japanske Sumitomo Rubber, der bl.a. står bag dækproducenten Falken, der har udviklet det nye advarselssystem. Og tanken bag det er simpel.

Systemet, som de første biler udstyres med allerede i år, fungerer via sensorer, der taler sammen med bilens øvrige systemer.

LÆS OGSÅ: Minister vil ophæve benzin-forbud: “Vi skal ikke bestemme”

Registrerer sensorerne, at en bolt er ved at løsne sig, eller måske allerede har gjort det, advares føreren med det samme. Ifølge japanerne fungerer opfindelsen uafhængig af dæktype, størrelse og model.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Disse ulykker sker helt unødvendigt og kunne forebygges med bedre viden og arbejdsmetoder, siger Cecilia Blom Hesselgren, der er kommunikationschef i synsvirksomheden Bilprovningen, i en pressemeddelelse.

Det vigtigste råd bilisterne kan få, er dog stadig at tjekke, om boltene sidder fast. Altså et lille stykke manuelt arbejde, inden køreturen begynder. Måske ikke hver gang, men i hvert fald ofte.

– Det vigtigste råd er at tjekke, at hjulene sidder ordentligt fast et par kilometer efter, man har skiftet dæk.

– Så kan du også kompensere for eventuelle fejl, der måtte være opstået under montagen. Mange kalder det efterspænding.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Men det handler ikke om at spænde så hårdt som muligt, men om at kontrollere, at bolte eller møtrikker er ordentligt fastspændt, siger Peter Norlin fra Dæk-, fælge- og tilbehørsleverandørforeningen.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler