Annonce:

Ny milepæl for elbiler i Danmark: En kvart million på gaden

Selvom der stadig er klart flest fossilbiler i Danmark, fejrer Mobility Denmark nu en milepæl.

Den 11. juni 2024 markerede en ny milepæl for grøn transport i Danmark. På denne dag nåede antallet af helt elektriske personbiler på de danske veje en kvart million.

Dette betyder, at elbiler nu udgør næsten 9 procent af den samlede bilbestand i landet. Dette skelsættende øjeblik blev nået kun fem måneder efter, at bestanden passerede 200.000 elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Mads Rørvig, administrerende direktør i Mobility Denmark, bemærker: “Elbilsalget har virkelig taget fart de seneste år, og for hver måned fylder elbilerne mere i både bilsalg og bilbestand. Det er til stor gavn for den grønne omstilling, og derfor glæder vi os over at fejre de løbende milepæle.”

Flere faktorer har bidraget til den stigende popularitet af elbiler i Danmark. Ladeinfrastrukturen er blevet markant udvidet, hvilket har gjort det lettere for elbilsejere at oplade deres biler.

Desuden er der kommet flere elbilmodeller på markedet, og bilernes rækkevidde er blevet forbedret. Elbiler har også i en periode været fritaget for afgifter, hvilket har været en væsentlig faktor i deres stigende salg. Dog forventes disse afgifter at blive indført igen fra 2026.

Rørvig udtrykker bekymring for fremtiden: “Selvom elbilernes popularitet er stigende, er det ikke givet, at elbilbestanden bliver ved med at sætte rekorder. En stigning i afgifterne fra 2026 vil medføre en opbremsning i salget, hvilket vi også har set i flere af vores nabolande. Derfor er det altafgørende for den grønne omstilling, at afgifterne holdes i ro.”

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Top 20 over elbilmodeller i den danske bilbestand viser, at Tesla dominerer markedet totalt med Model Y og Model 3 på de to øverste pladser, efterfulgt af Volkswagen ID.4 og Skoda Enyaq iV.

For mere information om elbiler og den grønne omstilling i Danmark, besøg Mobility Denmark på www.mobilitydenmark.dk.

Se listen her:

Ny milepæl for elbiler i Danmark: En kvart million på gaden

Bemærk: Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra en virksomhed i den danske bilbranche og er derfor ikke skrevet af Boosted-redaktionen. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende virksomhed.

Annonce:


Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler