Annonce:

Ny EU-regel kan koste danske bilister op til 37.000 kroner

I juli 2024 træder en række nye EU-regler i kraft. Det kan betyde, at danske bil-ejere bliver tvunget til skifte forruderne på deres biler oftere.

Besøg vores annoncør:

Et stenslag i forruden på bilen er ikke nødvendigvis verdens undergang. Opdages det hurtigt nok, kan et rudefirma ofte reparere skaden.

Men en reparation kan fra juli 2024 vise sig ikke at være tilstrækkelig. I hvert fald ikke hvis det går som den finske del af Carglass udlægger teksten bag en ny EU-lov, som gælder for nye biler.

Det skriver det finske medie Iltalehti.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Til juli træder en hel del nye love, som nye biler skal leve op til, nemlig i kraft. Blandt andet skal alle biler være udstyret med en ‘sort boks’, som vi kender det fra flyindustrien. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Tilbagekalder 750.000 biler, der har problemer med børn

Men den del af de nye regler, finnerne koncentrerer sig om, handler om bilers forruder. Nærmere bestemt nye bilers forruder.

For med de nye regler, der blandt andet kræver, at alle nye biler har automatisk nødbremsesystem, kan et stenslag i forruden være ensbetydende med en udskiftning af hele glasset.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Altså hvis stenslaget sidder inden for det felt, som biler med kameraer i forruden kan se. Når kameraet i forruden skal ‘se’ gennem et stenslag, kan det nemlig føre til fejl på bilens øvrige sikkerhedssystemer. Og i værste tilfælde, at nogle af systemerne ikke virker ordentligt.

Skal en forrude, der sidder et kamera bag, udskiftes, kræver det i øvrigt en ny kalibrering af udstyret.

Regningen, bilisterne kan ende med, dækker altså ikke bare over et nyt stykke glas og den tid det tager at skifte det. Og det vil for nogle bilister gøre ekstra ondt på økonomien.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– Det er svært at komme med et eksempel. Men prisforskellen er virkelig stor.

– Priserne begynder ved nogle hundrede euro og kan stige til flere tusinde euro. At det koster fra 2.000 til 3.000 euro, rammer overraskende mange biler. Udskiftning af forruden på en luksusbil kan koste op til 5.000 euro, siger kommerciel direktør hos Carglass Finland, Jussi Kovasiipi til mediet.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler