Annonce:

Ny EU-regel kan koste danske bilister op til 37.000 kroner

I juli 2024 træder en række nye EU-regler i kraft. Det kan betyde, at danske bil-ejere bliver tvunget til skifte forruderne på deres biler oftere.

Et stenslag i forruden på bilen er ikke nødvendigvis verdens undergang. Opdages det hurtigt nok, kan et rudefirma ofte reparere skaden.

Men en reparation kan fra juli 2024 vise sig ikke at være tilstrækkelig. I hvert fald ikke hvis det går som den finske del af Carglass udlægger teksten bag en ny EU-lov, som gælder for nye biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver det finske medie Iltalehti.

Til juli træder en hel del nye love, som nye biler skal leve op til, nemlig i kraft. Blandt andet skal alle biler være udstyret med en ‘sort boks’, som vi kender det fra flyindustrien. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Tilbagekalder 750.000 biler, der har problemer med børn

Men den del af de nye regler, finnerne koncentrerer sig om, handler om bilers forruder. Nærmere bestemt nye bilers forruder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

For med de nye regler, der blandt andet kræver, at alle nye biler har automatisk nødbremsesystem, kan et stenslag i forruden være ensbetydende med en udskiftning af hele glasset.

Altså hvis stenslaget sidder inden for det felt, som biler med kameraer i forruden kan se. Når kameraet i forruden skal ‘se’ gennem et stenslag, kan det nemlig føre til fejl på bilens øvrige sikkerhedssystemer. Og i værste tilfælde, at nogle af systemerne ikke virker ordentligt.

Skal en forrude, der sidder et kamera bag, udskiftes, kræver det i øvrigt en ny kalibrering af udstyret.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Regningen, bilisterne kan ende med, dækker altså ikke bare over et nyt stykke glas og den tid det tager at skifte det. Og det vil for nogle bilister gøre ekstra ondt på økonomien.

– Det er svært at komme med et eksempel. Men prisforskellen er virkelig stor.

– Priserne begynder ved nogle hundrede euro og kan stige til flere tusinde euro. At det koster fra 2.000 til 3.000 euro, rammer overraskende mange biler. Udskiftning af forruden på en luksusbil kan koste op til 5.000 euro, siger kommerciel direktør hos Carglass Finland, Jussi Kovasiipi til mediet.


Annonce:

Annonce:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler