Annonce:

Tilbagekalder 750.000 biler der har problemer med børn

Honda skal ud i en større tilbagekaldelse, fordi adskillige biler kan have en problematisk sensor komplet op til airbagen som af samme grund kan gå af uden varsel.

En udløst er aldrig rar at stifte bekendtskab med. Men den kan redde liv, hvilket mere end retfærdiggøre eksplosionen som den slags efterlader.

Når det så er sagt, skal en airbag kun eksplodere, når der virkelig er behov for det. Og lige nu slås Honda/Acura med flere hundredtusinde airbags der kan gå af ved en fejl.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Fejlen skyldes en dårlig sensor i det forreste passagersæde. I biler med den slags defekte sensorer kan airbagen blive udløst, når et autostol placeres i sædet.

Det skriver Reuters.

Ifølge Honda kan der opstå kortslutninger i sensorens printplade. Og det er nok til at udløse sensoren på det helt forkerte tidspunkt.

Den gode nyhed er, at den enkelte bil måske allerede er klar over fejlen, inden airbagen går af. En defekt printplade kan nemlig også udløse lyset i airbag-lampen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Den lysende lampe har indtil videre gjort Honda opmærksom på 3.834 biler med problemet. Men man tager altså ingen chancer og tjekker derfor næsten 1 million biler igennem for fejlen.

Honda siger selv, at sensorfejlen kan spores til 16 forskellige modeller, der er bygget til det nordamerikanske marked mellem 2020 og 2022. Bl.a. Civic Type R årgang 2021.

Printplader er dog ikke det eneste, der i øjeblikket volder Honda problemer. Sidste år fortalte bilmærket, at man frygter at løbe tør for reservedele i forbindelse med en anden tilbagekaldelse. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler