Annonce:

Tilbagekalder 750.000 biler der har problemer med børn

Honda skal ud i en større tilbagekaldelse, fordi adskillige biler kan have en problematisk sensor komplet op til airbagen som af samme grund kan gå af uden varsel.

Besøg vores annoncør:

En udløst er aldrig rar at stifte bekendtskab med. Men den kan redde liv, hvilket mere end retfærdiggøre eksplosionen som den slags efterlader.

Når det så er sagt, skal en airbag kun eksplodere, når der virkelig er behov for det. Og lige nu slås Honda/Acura med flere hundredtusinde airbags der kan gå af ved en fejl.

Fejlen skyldes en dårlig sensor i det forreste passagersæde. I biler med den slags defekte sensorer kan airbagen blive udløst, når et autostol placeres i sædet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

Ifølge Honda kan der opstå kortslutninger i sensorens printplade. Og det er nok til at udløse sensoren på det helt forkerte tidspunkt.

Den gode nyhed er, at den enkelte bil måske allerede er klar over fejlen, inden airbagen går af. En defekt printplade kan nemlig også udløse lyset i airbag-lampen.

Den lysende lampe har indtil videre gjort Honda opmærksom på 3.834 biler med problemet. Men man tager altså ingen chancer og tjekker derfor næsten 1 million biler igennem for fejlen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Honda siger selv, at sensorfejlen kan spores til 16 forskellige modeller, der er bygget til det nordamerikanske marked mellem 2020 og 2022. Bl.a. Civic Type R årgang 2021.

Printplader er dog ikke det eneste, der i øjeblikket volder Honda problemer. Sidste år fortalte bilmærket, at man frygter at løbe tør for reservedele i forbindelse med en anden tilbagekaldelse. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler