Annonce:

Ny EU-regel forbyder Alfa Romeos særlige kendetegn

Alfa Romeo har længe været kendt for den venstre-centrerede placering af nummerpladen. Men det gør EU-regler nu forbudt.

Alfa Romeo må ikke længere placere nummerpladen til venstre på forkofangeren. Det hele skyldes et nyt regelsæt om fodgængeres sikkerhed fra EU’s side.

Det fortæller Alfa Romeos designchef Alejandro Mesonero-Romanos i et interview til Autocar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Umiddelbart er designchef dog ok med, at forbuddet begrænser ham. For ham handler det nemlig om symmetri.

– Det vil gøre det muligt for os at opnå symmetri. Så jeg er glad. Jeg er en af dem, der faktisk godt kan lide, at nummerpladen sidder i midten.

LÆS OGSÅ: Nye biler fra Polestar får “Porsche”-teknik

Helt konkret er det nye bestemmelser, som EU kalder General Safety Regulations (GSR), der begrænser Mesonero-Romanos arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Beslutningen har allerede haft konsekvenser for Alfa Romeo. For nummerpladen på den nye Junior, hvis navn Italiens regering tvang igennem, er placeret lige i midten af kofangeren.

Det er endnu uvist, om Alfa Romeo kun bøjer sig for EU-reglen her på det europæiske marked, eller om Stellantis-mærket lader EU-politikerne diktere designsproget i hele verden.

Når det så er sagt, har en anden Alfa-detalje faktisk fået comeback. Den nye Junior er nemlig første Alfa Romeo, siden Giulietta blev pillet ud af modelprogrammet i 2020, som skjuler de bagerste dørhåndtag i C-stolpen.

Søstermærket Fiat har dog lige nu umiddelbart markant større problemer end placeringen af en nummerplade. Italiensk politi har nemlig beslaglagt mere end 100 eksemplarer af mærkets lille bybil Topolino. Alt sammen på grund af tre farver. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Ny EU-regel forbyder Alfa Romeos særlige kendetegn
Ny EU-regel bestemmer, hvordan Alfa Romeo skal se ud i al fremtid. Eller indtil loven eventuelt bliver lavet om. Credit: Alfa Romeo.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler