Ny Corvette er HELT speciel – “Vores første nogensinde”

Ikke nok med at C8’eren er den første centermotoriserede Corvette nogensinde – nu fås den også som hybrid-bil. 

Indrømmet, det kan godt lyde en smule frelst, når Corvette sender en hybridbil på gaden. Men det glemmer man hurtigt, når først blikket falder på spec-listen. For bare rolig – den 6,2-liters V8’er har amerikanerne ikke hørt ved.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Teknikken uden om den hjælper bare en smule til. Og en smule er måske en lidt let sluppet uden om. For elmotoren supplerer med hele 160 hestekræfter. Altså oveni de 495 hestekræfter V8’eren allerede har.

LÆS OGSÅ: Skoda får nyt logo: “Den flyvende pik forsvinder”

Det gør Corvetten i stand til at accelerer fra 0 til 100 km/t på 2,5 sekunder. Så hurtigt har ingen fabriksbygget Corvette nogensinde været før. Det er dog ikke, fordi du skal regne med at kunne køre lange distancer på strøm alene. Faktisk er batteripakken på bare 1,9 kWh.

Reklameblok:Til gengæld har den nye hybrid-Vette firehjulstræk. Nu vi er ved ting som aldrig før er set på sådan en sag før. Bilen har Corvette-folkene givet tilnavnet E-Ray. Men den er dyr. I hjemlandet USA koster den næste 40.000 dollars mere end standardudgaven af C8. Totalprisen lander på 104.295 dollar svarende til 717.000 kr.

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk