Annonce:

Nu skjuler politiet fotovogne på ny måde i Danmark

Politiet blitzer hvert år adskillige hundredtusinde bilister på de danske veje. Bøderne er på finansloven, og nu står fotovognene inde mellem vejarbejderne på motorvejen.

Politiets jagt på bilister i form af fotovogne – den såkaldte automatiske trafikkontrol – er ikke bare på finansloven.

Hvert år skovler ordensmagten på den måde uhyggeligt mange millioner af kroner ind i statskassen. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og i denne uge er en af de nye fotovogne, som Københavns Vestegns råder over, blevet set på Holbækmotorvejen. Det er dog ikke, fordi de skjuler den særlig godt.

Og dog. For den sølvgrå Ford Transit Custom kan snildt ligne enhver anden håndværkervogn. Men pas på. Det er der slet ikke tale om.

LÆS OGSÅ: Fejl opdaget i Danmark – tilbagekalder 100.000 døde elbiler

Politikredsen havde nemlig kilet en fotovogn midt ind i det vejarbejde, der foregår på Holbækmotorvejen i indadgående retning lige efter Roskildevej i øjeblikket.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det skriver presse-fotos.dk.

Og det er om at se sig godt for, når man passerer en fotovogn, der er placeret på den måde. Siden en lovændring i 2014 har politiet nemlig skullet fordoble bødetaksten, når bilister kører for stærkt eller på anden måde bryder færdselsloven ved vejarbejde.

Politikredsen havde på forhånd fortalt, at man ville blitze bilister på lige den strækning. Derfor glæder det også ledelsen, at de fleste bilister holdt sig på den rigtige side af færdselsloven.

– Vi mener, at det er glædeligt, at så mange bilister respekterer vejarbejderne og overholder den skiltede hastighed.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Det giver dog panderynker, når vi konstaterer, at mere end 50 bilister skal til kontrollerende køreprøve, fordi de vælger at se stort på færdselssikkerhed, siger leder af færdselspolitiet politikommissær Claus Stoltenberg.

I alt får 166 af de 2.631 bilister, som kørte forbi fotovognen, en hilsen fra politiet. 30 af dem står udover bøden til en betinget frakendelse.

Det er dog ikke altid, at politiet har ret. Heller ikke selvom de triller ud i fotovogne for at blitze de danske bilister.

En video beviser, hvordan ordensmagten begik en pinlig bommert, der senere betød, at de måtte rive fartbøden midt over. Nogen undskyldning blev det dog ikke til. Læs mere om den sag her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler