Reklame:

Endnu et bilmærke støtter syntetisk benzin – “28 millioner af vores biler kan allerede køre på det”

24 grupper af moderne motorer fra verdens tredjestørste bilproducent kan allerede nu køre på syntetisk benzin. Det såkaldte e-fuel.

Verdens tredjestørste bilkoncern Stellantis støtter udviklingen af syntetisk benzin. Det såkaldte e-fuel.

Allerede nu er koncernen, der tæller mærker som Peugeot/Citroen, Opel, Alfa Romeo, Chrysler og Maserati, kommet frem til, at 28 millioner af deres biler kan køre på syntetisk benzin uden problemer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Senest er koncernen sammen med det saudiske oliefirma Aramco kommet frem til, at det også gælder 24 ‘familier’ af motorer, som har været i produktion siden 2014 og derfor lever op til den seneste emissionsstandard i EU, Euro 6.

LÆS OGSÅ: Politiker beklager ny lov – åbner for at skrotte særlig bilkontrol

Af samme grund støtter Stellantis brugen af e-fuel. Det syntetiske brændstof vil ifølge koncernen kunne spare europæerne for 400 millioner ton co2 fra 2025 til 2050.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Og her har Stellantis kun taget udgangspunkt i de 28 millioner sine egne biler, koncernen allerede ved kan køre på det syntetiske brændstof.

– Vores samarbejde med Aramco er et vigtigt i skridt i retningen af at holde allerede eksisterende biler på vejene.

– Vi udforsker alle muligheder for at nå vores ambitiøse strategi om at blive Co2-neutral i 2038, siger Stellantis’ øverst tekniske direktør Ned Curic.

Reklameblok:


Direktøren understreger, at e-fuel kan have en massiv og ‘nærmest øjeblikkelig’ indvirkning på reduktionen i det Co2-aftryk som de biler, der allerede findes, efterlader.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?