Nu begynder vildt forsøg: 2.500 danske bilister skal betale ny afgift

Arkivfoto: presse-foto.dk

Registreringsafgiften, som vi kender den, er måske på vej ud. I hvert fald skal 2.500 bilister rundt om i Danmark nu betale ‘pr. minut’ eller ‘pr. kilometer’.

Den seneste politiske aftale om registreringsafgiften gjorde ikke bare biler dyrere i Danmark, på Christiansborg efterlod man også plads til et eksperiment. Det begynder 1. april i år og varer indtil 30. september 2024.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Blitzet med 196 km/t – havde lige fået kørekort og bilen

Blandt andet bilister i København og Aarhus er med i forsøget, hvor de skal betale enten pr. kørte kilometer eller pr. minut. Taksten vil vil svinge alt afhængig, af om bilen bruges i eller uden for myldretiden.

Det er Danmarks Tekniske Universitet og Sund & Bælt, der står for driften på Storebælt, som i fællesskab skal udføre forsøget. Den såkaldte roadpricing har flere gange været oppe at vende som erstatning for den værdibaserede registreringsafgift herhjemme.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Blandt andet da det blev foreslået at lægge en betalingsring rundt om København i 2012. Idéen der blev kaldt ‘en tabersag fra begyndelsen’, måtte den daværende socialdemokratiske regeringen dog taget af bordet igen.

Senere er roadpricing dog faktisk blevet til noget herhjemme. Dog først i 2025 og foreløbig kun for lastbiler.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk