Annonce:

Nissan præsenterer Navara der kan kigge efter stjerner

Vildt Navara-koncept kan trække rumteleskop ud i verdens fjerneste afkroge

Nissan har i dag præsenteret Nissan Navara Dark Sky-konceptbil på 2018-udgaven af biludstillingen i Hannover.

Konceptbilen er udviklet i England i samarbejde med det Europæiske Rumagentur (ESA), og fungerer som mobilt astronomi-laboratorium med et af verdens førende teleskoper i observatoriumsklasse på en specialudviklet trailer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Højteknologisk hjælpmiddel
Med Nissans Intelligent Mobility-funktioner er Navara’en udstyret med ProPILOT-førerassistentteknologi, der er blevet opgraderet til gøre anhængerkørsel sikkert og komfortabelt.

ESA kortlægger stjernerne med præcision ved hjælp af Gaia-satellitten. Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen understøtter dette projekt ved at hjælpe astronomerne med at gennemføre opfølgende observationer af universet på svært fremkommelige steder kaldet ”dark sky”-lokationer – på afstand af storbyernes lysskær om natten, som reducerer synligheden.

Det centrale element i traileren er det ultrahøjtydende PlaneWave-teleskop. De opgraderede Nissan Intelligent Mobility-teknologier gør det muligt at transportere teleskopet til fjerntliggende områder, hvor himlen er mørk om natten.

Kosmos-grej
Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen er designet med inspiration fra kosmos. Det mørke farvetema udvendigt har stjernetågemotiver udført i parametriske mønstre, og interiøret kombinerer de dybe nuancer fra nattehimlen med solnedgangens orange farver. Sædekanterne i reflekterende orange giver også ekstra lys i bilen og overflødiggør det hvide lys, som ville forstyrre astronomernes nattesyn.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Rødt lys er den sidste bølgelængde, der absorberes af det menneskelige øje og giver mindst forstyrrende lys, og derfor anvendes der udelukkende rødt lys i bilen og i traileren for at undgå visuelle forstyrrelser under observationerne.

Trailermodulet også blevet forsynet med en speciel nedkølet atmosfære, så teleskopet kan stå stille og forblive kalibreret med den optimale temperatur under transporten til enhver lokation.

Når den ønskede destination, som ofte er vanskelig at komme frem til, er nået, kan trailermodulets mekaniske tag åbnes, så teleskopet kan fokusere på nattehimlen. Ved hjælp af et 40 cm (primært) spejl, kan det give detaljeret udsyn helt ud forbi Saturns ringe – til fjerne galakser, stjernetåger og supernovaer.

Bomstræk bil
Nissan Navara Dark Sky-konceptbilen er robust konstrueret med fokus på de erhvervsmæssige behov. En stærk trækkrog kombineret med et robust chassis i stigekonstruktion, en 2,3-liters dieselmotor med dobbelt turbolader og 190 hk og et drejningsmoment på 450 Nm gør Navara i stand til at tackle barskt terræn i fjerntliggende områder og trække teleskopmodulets vægt uden problemer

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler