Nissan genstarter produktionen af RB26-motoren

Nissans Nismo-afdeling udvider Heritage-programmet, og genstarter produktionen af en legendarisk motor

Nej, det er ikke en tidlig aprilsnar. Nissans Nismo-afdeling genstarter produktionen af RB26-motoren. Rækkesekseren der ellers forsvandt fra fabrikshylderne i Japan i 2004.

RB’erens genkomst sker som en del af Nissans heritage-program, der skal producere dele til mærkets ældre modeller. Efterspørgslen er simpelthen for stor til, at de oprindelige stumperne på brugtmarkedet er nok.

Reklameblok:Heritage-programmet begyndte i november 2017, da Nissan genstartede produktionen af dele til Skyline GT-R-modellen med fabrikskoden R32. Og er siden udvidet med dele til Skyline R33 og R34 GT-R.

Ifølge Nismos egen japanske side vil de nye motordele være i handlen allerede fra den første april. Men kun i Japan og andre udvalgte lande. Så danske købere skal altså have gang i noget import.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk