Annonce:

Nægter problemer – stopper alligevel bilproduktionen

Rivian afviser, at man er kørt ind i problemer. Alligevel lukker det amerikanske mærke nu ordrebøgerne og samlebåndet.

Amerikanske Rivian har netop produceret bil nummer 100.000. Men det bliver også en af de sidste.

I hvert fald for en rum tid. For mærket har fortalt, at man lukker både ordrebøger og samlebåndet på fabrikken i byen Normal i delstaten Illinois.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Rivian siger, at produktionen vil ligge stille indtil senere på sommeren. Men at det kun vil påvirke specialbestillinger.

Det skriver CarBuzz.

LÆS OGSÅ: Dieselbilen er kommet for at blive, siger Toyota

Bilmærket nægter, at der er problemer på fabrikken. Eller at produktionen sættes i stå for at få tømt ud i lagerne af biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men også den almindelige produktion vil ligge stille mellem 5. og 30. april. Rivian hævder, at det er for at opgradere udstyret på fabrikken.

Rivian siger, at man med de nye faciliteter vil kunne reducere produktionsomkostningerne og generelt effektivisere med 30 procent. Om det kommer kommende kunder til gode i form af billigere biler, melder historien dog ikke noget om.

Der er dog planer om billigere biler hos Rivian. I marts præsenterede mærket to nye modeller – en mindre SUV og en crossover. Dem vil Rivian blandt andet bygge med et langt mindre ledningsnet. Læs mere om det her.

Planen er også, at især den nye SUV, som mærket kalder R2, skal være adgangsbilletten til det europæiske marked. Og selvom der findes parallelimporterede Rivian-modeller i Danmark allerede, har mærket ikke sagt noget, om hvorvidt Danmark er en del af de planer.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Rivian er ikke det eneste bilmærke, der i øjeblikket ligger stille. Det samme gør Fisker. Mærket, der har danske Henrik Fisker i spidsen, forsvarer sig med, at det er for at få bedre styr på forretningen.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler