Annonce:

Motorstyrelsen advarer mod ulovlig trend blandt bilister: “Lad være, det koster 1.000 kr.”

Nogle bilister synes sikkert, det ser smart ud. Men det er altså ulovligt. Og nu advarer Motorstyrelsen om konsekvensen. 

Det er sådan set ikke noget nyt. Bilister – og andre ejer af motorkøretøjer herhjemme – har længe kunnet købe små klistermærker, der giver det lille EU-felt i nummerpladens yderste højre kant en anden farve.

Men de er altså ulovlige. Ikke at købe men at køre rundt med på nummerpladerne. Vælger man et sæt nummerplader med EU-mærkning, skal disse tydeligt have et blåt flag med gule stjerner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Flaget må ikke, som det er set med klistermærker – gøres sort med eksempelvis hvide stjerner. EU-symbolet må heller ikke erstattes med et dannebrogsflag.  Konsekvensen er da også til at tage og føle på.

– Vi synes, at det er vores pligt som myndighed at gøre opmærksom på det. Det fremgår helt klart af Bekendtgørelse om registrering af køretøjer, at Motorstyrelsens nummerplader ikke må påføres mærkater eller anden information eller udsmykning

LÆS OGSÅ: Politikere vil gøre det ulovligt at dele videoer af færdselspolitiet der bryder loven

– Hvis Motorstyrelsens medarbejdere spotter klistermærkerne under en kontrol sammen med politiet, vil bilejeren blive stoppet og præsenteret for et bødeforlæg på 1.000 kroner, siger underdirektør i Motorstyrelsen Claus Holm i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er ikke mange dage siden FDM advarede sine medlemmer mod præcis det samme. Læs mere om den historie her.

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler