Reklame:

Politikere vil gøre det ulovligt at dele videoer af færdselspolitiet der bryder loven

Sidste år foreslog Konservative at forbyde delinger af videoer med politiet på de sociale medier. Nu har partiet igen stillet forslaget i folketinget. 

Hvis man som borger møder politiet i trafikken, eller et hvilket som helst andet sted, må man gerne filme betjentenes arbejde. Man må også filme deres ansigter. Det sidste vil Konservative nu have gjort forbudt.

Og det har partiet faktisk ville længe. Allerede sidste år foreslog Konservative nemlig at gøre det ulovligt at dele billeder og optagelser af politiet, hvis betjentene kan identificeres. Og fredag i sidste uge fremsatte partiet forslaget igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det fremgår af Folketingets egen hjemmeside.

Sidste år kunne politibetjent Alan Beier, der også er folketingskandidat for Konservative og formand for Thin Blue Line Denmark, dog ikke svare på, hvor mange politibetjente der er blevet syge og stressede af ‘gået viralt’ på internettet.

Heller ikke selvom Alan Beier, da mediet Den Uafhængige spurgte til det, mente, at politibetjente har sygemeldt sig, fordi de er blevet filmet, mens de arbejder.

Og nu mener Konservative altså, at det skal være forbudt at filme politiet, selvom ordensmagten måske gør noget ulovligt. I hvert fald hvis de enkelte betjente kan identificeres.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Amazon bekræfter: “The Grand Tour vender tilbage”

Partiet foreslår at gøre det ulovligt at dele optagelserne på nettet. Dog skal man som borger stadig kunne filme politiet Partiet mener dog, at det optagelserne skal havne hos den såkaldt ‘uafhængige politiklagemyndighed’ og ikke på de sociale medier.

Også Venstre bakkede op om forslaget, da Konservative i første omgang fremsatte forslaget i folketingssalen.

Reklameblok:


– Tak til det Konservative Folkeparti for at fremsætte det her forslag. Jeg kan lige så godt udløse spændingen med det samme ved at sige, at vi stemmer hundrede procent for det her forslag, sagde Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen i 2021.

Også politiforbundet ønsker reglerne på området strammet. Forbundet vil have gjort det ulovligt at gå tæt på for at filme politiet i arbejde. Ligesom forbundet vil have gjort optagelserne ulovlige at dele, hvis formålet er chikane.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?