Annonce:

Mødte en rutinekontrol – bilist får bøde på 224.000 kr.

Fredag eftermiddag i sidste uge bød på rutinekontroller – det betød en særdeles heftig bøde til en østrigsk lastbilchauffør.

Fredag eftermiddag i sidste uge stoppede Tungvognscenter Syd en lastbil lidt uden for Fredericia. Det blev nogle dyre minutter for bilens chauffør.

Vogntøjet, der var læsset med øl, var på vej til Polen, da chaufføren tiltrak sig politiets opmærksomhed. Men det var som sådan ikke på grund af kørslen. Derimod syntes ordensmagten, at lastbilen var længere, end den burde være.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: På mandag er det slut: benzin- og dieselbiler forbydes på denne vej

Hvilket da også viste sig at være tilfældet. Længden blev dog hurtigt bare ét af mange problemer for den østrigske chauffør. Han havde nemlig hellere ikke styr på takografen, der registrerer køre/hviletid. Den viste sig at være manipuleret, og så begyndte det ellers at vælte frem med regelbrud.

I mindst 6 tilfælde havde chaufføren kørt uden sit førerkort. Ligesom han 5 gange havde holdt for korte hvil. 3 gange havde han kørt for langt og 6 gange havde han kørt uden at holde pauser.

Samlet løb det op i en bøde på 224.000 kr. og en tilbageholdelse af lastbilen. Den blev først udleveret i tirsdag, da den polske vognmand havde betalt pengene. Helt så let slipper den østrigske chauffør dog ikke. Han har nemlig også fået en betinget frakendelse af førerretten i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler