Annonce:

På mandag er det slut: benzin- og dieselbiler forbydes på denne vej

Enhedslisten håber, at tiltaget spreder sig til langt flere veje. 

Det er kun et forsøg. Men fra på mandag og frem til næste år lukkes visse veje i København helt for visse dele af trafikken. Hverken diesel- eller benzinbiler må fra 20. marts nemlig køre på et mindre stykke af Nørrebro. Det skriver Berlingske.

Helt konkret drejer det sig om Stefansgade, der skal omdannes til ‘grøn trafikvej’. På på Københavns Rådhus håber Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Line Barfoed dog, at tiltaget spreder sig til langt flere veje i hovedstaden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Her er det spild at skrotte diesel- og benzinbiler

– Grønne trafikveje er et af de bedste værktøjer til at få begrænset biltrafik og skabe en grønnere by, sagde hun sidste år i april i en pressemeddelelse.

At bruge Stefansgade som prøveklud er ifølge Enhedslisten oplagt, fordi man på den måde vil holde bilister fra at skyde en genvej, når der ellers er trængsel på Nørrebro.

Det bliver i øvrigt politiet opgave at sørge for, at bilister i diesel/benzinbiler holder sig væk fra Stefansgade. Der vil hverken blive sat kameraer eller barriere op. Beboere, busser og trafikanter ‘med ærinder’ på vejen må dog stadig gerne køre på Stefansgade.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Forsøget med at lukke Stefansgade for diesel- og benzinbiler kører foreløbig frem til slutningen af 2024. Herefter skal kommunen evaluere tiltaget.

 

 


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler