Mini-guide: Sådan opbevarer du dine vinterdæk korrekt

Sådan opbevares vinterdæk korrekt

Skal dine vinterdæk i garagen sommeren over, stiller det visse krav til dine garage eller kælder og til måden du opbevarer dækkene på. Selvfølgelig skal du allerførst sikre dig, at dækkene rent faktisk kan klare en sæson mere. Teknisk chef hos verdens største dækproducent Bridgestone, Jesper Sørensen giver dig her sine bedste tips til korrekt opbevaring af vinterdækkene.

1. Tjek allerførst dine dæk grundigt igennem.
Er der skæreskader, revner eller andre skader? Sidder der sten eller andre skarpe genstande fast i dækket eller er de slidt uregelmæssigt? Der er ingen grund til at fylde kælderen op med dæk, du alligevel ikke kan bruge næste år.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

2. Tjek mønsterdybden.
Den lovpligtige mønsterdybde er 1,6 mm. Men Jesper Sørensen fra Bridgestone anbefaler en mønsterdybde på minimum 3 mm for sommerdæk og 4 mm. for vinterdæk.

3. Garage, kælder eller skur skal være kølig, tør og mørk.

4. Temperaturen skal være omkring 15 grader. Ved + 25 grader eller 0 grader forandrer gummiets egenskaber sig, og det forkorter dækkets levetid.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

5. Du skal ikke opbevare dækkene sammen med kemikalier og opløsningsmidler og heller ikke med el-motorer og el-apparater, der kan afgive gnister eller strømudladninger. Dækket må ikke komme i berøring med olie eller fedt.

6. Dæk med fælge skal hænges op eller stables liggende.

7. Dæk uden fælge skal stå op og må ikke hænge eller stables.

Sådan opbevares vinterdæk korrekt

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk