Annonce:

Mercedes vender om – bruger 105 millarder kr. på benzinbiler

Mercedes’ administrerende direktør Ola Källenius forventer, at den nye strategi vil holde et ‘godt stykke tid ind i 30’erne’.

Besøg vores annoncør:

Først trak han målet om kun at bygge elbiler – og dermed udfase benzin- og dieselbilen – senest i 2030 tilbage.

Nu kommer Mercedes’ administrerende direktør Ola Källenius med endnu en indrømmelse. Det tyske mærke vil nemlig satse massivt på forbrændingsmotoren.

– Vi investerer 14 milliarder euro i forskning og udvikling og i vores faciliteter med fokus på digitalisering, elektromobilitet og højteknologisk forbrændingsmotorteknologi, siger administrerende direktør Ola Källenius til WirtschaftsWoche.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Beløbet, der svarer til lige under 105 milliarder danske kroner, betyder, at Mercedes nu investerer i også at have biler med forbrændingsmotorer efter 2030.

LÆS OGSÅ: Legendarisk Mercedes genopstår med V6-motor og mindst 450 hk

Det vil primært dreje sig om udviklingen af meget effektive hybridmotorer, der også skal være i stand til at klare længere ture kun på batteridriften alene.

I det hele taget handler det nu for Mercedes om at lytte til, hvad kunderne egentlig efterspørger. En meget væsentlig del af netop efterspørgslen kunne Mercedes ellers have stået helt uden for om bare få år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Vores motorer vil altid være på det allerhøjeste teknologiniveau. Ellers ville vi pludselig stoppe vores forbrændingsmotorvirksomhed i 2027/28, sagde Källenius til WirtschaftsWoche.

Det første bevis på Mercedes’ nye satsning ruller ud på vejene allerede i midten af 2026. Her mener tyskerne – og ikke mindst deres svenske topchef – at være klar med den næste S-Klasse.

Topmodellen bliver den første hybridbil fra Mercedes’ hånd, hvor man går efter en lang rækkevidde på elektricitet alene. Dog uden at slippe det sikkerhedsnet forbrændingsmotoren er.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Ifølge Ola Källenius arbejder Mercedes nu ud fra et scenarie, hvor hver anden nye bil fra fabrikken i Stuttgart i 2030 kører rundt med en eller anden form for ‘højteknologisk hybridmotor’.

Mercedes er ikke de eneste, der har travlt med at smide løfter om en ren elektrisk fremtid i skraldespanden. Ford har også meddelt, at man alligevel ikke kun vil sælge elbiler i Europa efter 2030. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler