Annonce:

Mercedes droppede V8-motoren fordi det var ‘meget, meget rigtigt at gøre’

Mercedes erkender nu, at man ikke kan gøre alle tilfredse med et farvel til V8-motoren. Tyskerne holder dog fast i, at det var det rigtige at gøre.

Strengere emissionskrav betyder for mange bilmærker mindre motorer. Sådan er det hos Mercedes, hvor man sidste år sagde farvel til den 4-liters V8-motor i C63 AMG.

I stedet lagde tyskerne deres 2-liters, firecylindrede benziner mellem forhjulene. Og det var det helt rigtige at gøre, mener AMG-chefen Michael Schiebe. I hvert fald var det – med chefens egne ord – ‘meget, meget progressivt’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Vi vil være meget, meget progressive, når det kommer til teknologi. Og vi er overbevist om hybridkonceptet, siger Michael Schiebe i et interview med Top Gear.

Schiebe indrømmer dog, at Mercedes’ beslutning om at sige farvel til V8-motoren i C63 ikke har kunnet tilfredsstille alle Mercedes-kunder.

LÆS OGSÅ: Formel 1-kører bekræfter – Haas tog en meget sen beslutning

Alligevel mener han, at den firecylindrede C-Klasse har lokket kunder, som ellers ikke ville have overvejet modellen før, til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Hvor Mercedes mener, at det er det rigtige at skære cylindre fra, bliver BMW eksempelvis bare ved. Den nyeste M3, der er direkte konkurrent til C63’eren, har eksempelvis stadig seks cylindre.

Og den større M5, der slås med E-Klassen, har stadig V8-motor. Sådan bliver det i øvrigt også med den næste M5. BMW kan nemlig godt finde ud af at koble en hybridpakke på 8 cylindre, siger M-afdelingens topchef. Læs mere om det her.


Annonce:

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler