Reklame:

Mekaniker får 7 mio. kroner i bøde for ulovlig chiptuning

Som en del af dommen må mekanikeren aldrig igen sælge, fremstille og udstyre biler med chiptuning.

Det amerikanske justitsministerium har endnu engang slået ned på ulovlig chiptuning. Denne gang er man gået efter virksomheden Sinister Mfg. Company, Inc – også kendt som Sinister Diesel.

Virksomheden har netop fået en dom for at sælge chiptuningsudstyr, der blandt andet manipulerede styreboksen i dieselbiler, så bilerne kunne unødigt meget fra udstødningsrørene. Det såkaldte ‘rolling coal’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Jalopnik.

I retssystemet stod ejeren af Sinister Diesel tiltalt for med den ulovlige chiptuning bevidst at omgå visse miljøbeskyttelseslove. Blandt andet “the clean air act” som skal kontrollere og mindske luftforurening i USA.

LÆS OGSÅ: Haas-kører kædes sammen med nyt Formel 1-hold

Retssystemet kom frem til, at Sinister Diesel skal betale 500.000 dollar for i næsten ti år at have snydt og omgået miljølovgivning med ulovlig chiptuning. Derudover har virksomheden betalt 500.000 dollar som forlig et civilt søgsmål.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Altså en samlet bøde på 1 million dollar eller tæt på 7 millioner danske kroner. Som en del af dommen må mekanikeren aldrig igen sælge, fremstille og udstyre biler med chiptuning.

Og det har ikke været nogen lille bi-beskæftigelse for folkene bag. Mellem 2015 og 2017 udstyrede Sinister Diesel 40.000 køretøjer med ulovlig chiptuning. Det selvom virksomheden forsøgte at dække sig ind under, at teknologien ‘ikke måtte bruges på offentlig vej’.


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?