Reklame:

Medie: Nu vil Volkswagen også have Kinas hjælp til at bygge biler

Audi har allerede offentliggjort et samarbejde med en kinesisk bilkoncern. Og nu er endnu et VAG-mærke på vej i samme retning, skriver nyhedsbureau. 

Ifølge nyhedsbureauet Reuters, som citerer kinesiske statsmedier, har tyske Volkswagen AG planer om at slå en samarbejds-handel af med det kinesiske elbil-startup Leapmotor.

Aftalen vil betyde, at Volkswagen betaler Leapmotor for retten til at bygge biler på en kinesiske elbilplatform.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Angiveligt har Volkswagen planer om at bruge den kinesiske teknik i deres sub brand “Jetta”. Ikke at forveksle med VW-modellen af samme navn. Som mærke findes Jetta kun i Kina, hvor det blev grundlagt i 2019 som et joint venture.

Hverken Leapmotor eller Volkswagen har endnu kommenteret på nyheden, og ingen af oplysningerne fra hverken Reuters eller de kinesiske statsmedier er således bekræftet.

LÆS OGSÅ: Medie: Classic Race er på vej tilbage til Aarhus

Men når det er sagt, har Volkswagen helt åbenlyst og længe ledt efter en partner i Kina for på den måde at kunne styrke sin position i landet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hvert år køber kineserne millioner af nye biler. Flest af dem er faktisk allerede fra Volkswagen.

Leapmotors seneste platform, der blev afsløret for et par uger siden, hedder LPEE 3.0. Bilmærket siger, at platformen kan bruges til at designe og producere alle slags elbiler. Også dem der umiddelbart er ‘vidt forskellige fra hinanden’.

Selvom Leapmotors endnu ikke har bekræftet samarbejdet med Volkswagen, har mærkets direktør allerede bekræftet ‘interessen fra udlandet’ i interviews med flere medier.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?