Annonce:

Medie: BMW har godkendt M3 Touring som elbil

Uanset, hvad der sker, ligger en komplet elektrificering af sedanmodellen først for. Men en elektrisk M3 Touring er også muligt.

BMW gav os, hvad mange BMW-fans har sukket efter i mindst to årtier, da det nuværende M3-modelprogram blev udvidet med en stationcar.

M3 Touring, som tyskerne kalder den, kom til verden i 2022, og deler stort set meget af sit karosseri – og hele drivlinjen – med det øvrige M3-program. Men nu kan der være nyt på vej.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Nok er M3’eren med sin 3-liters rækkesekser, dobbelte turboer og mindst 510 hestekræfter ikke på vej ud. Men BMW overvejer, om det ikke er tid til en elektrisk M3 Touring. Og ikke mindst hvornår.

Ifølge Motor1 kommer vi måske svaret lidt nærmere på forummet BimmerPost. Her har en insider angiveligt drysset lidt… ja, insider-viden fra BMW’s hovedkontor i München.

LÆS OGSÅ: Kæmpe dansk bilimportør har mistet troen på elbiler

Og det er interessant læsning. For kilden hævder, at cheferne i München allerede har givet grønt lys til udviklingen af en elektrisk M3 Touring. Ikke bare det.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bilen skal ikke baseres på den nuværende CLAR-platform, som benzin-M3’eren deler med det øvrige 3-Serie program. I stedet vil BMW’s ingeniører arbejde ud fra, at bilen baseres på den dedikerede elbil-platform Neue Klasse.

Herfra ved vi i forvejen, at BMW vil spytte en bil ud, som de synes minder om 80’ernes 3-Serie E30. Læs mere om, hvordan det hænger sammen her.

At tomlen er vendt opad hos de rette chefer, betyder dog ikke, at du kan smide din opsparing efter en elektrisk M3 i morgen eller for den sags skyld i næste måned.

Det er usandsynligt, at en elektrisk M3 Touring er på vejene før 2028 som det tidligste. Og selv til den tid, vil elbilen ikke kunne skubbe sin benzindrevne søster af vejen. BMW har nemlig ingen planer om at forlade forbrændingsmotoren. Hverken den der kører på diesel eller benzin.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler