Annonce:

Kæmpe dansk bilimportør har mistet troen på elbiler

K.W Bruun, der blandt andet importerer Peugeot til Danmark, mener, at efterspørgslen på elbiler er ved at have nået toppen. Syntetisk benzin bliver derimod et hit, lyder det.

Elbiler er folk ved at være mætte af.

I hvert fald hvis man spørger ejer og bestyrelsesformand hos den danske bilimportør K.W Bruun, Anders Bruun.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Motor-magasinet.

– Hvis jeg var bilkunde i dag og ikke havde noget med K.W. Bruun at gøre, så ville jeg undlade at købe en batteribil.

LÆS OGSÅ: Nye tal: Danske biler er allerede grønnere end forventet

– Det er alt for ustabilt og utrygt, hvad det er, der kommer til at ske med den. Hvis jeg absolut skulle have en batteribil, ville jeg lease den i stedet for at købe den, lyder det fra Anders Bruun.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I stedet peger Anders Bruun på syntetiske brændstoffer som en del af løsningen fremtiden. Noget han tror kommer til at sætte sig på en stor del af markedet.

Derfor bør bilisterne også holde fast i deres biler med forbrændingsmotor, lyder det. På den anden side har K.W Bruun også taget en del især kinesiske elbilmærker til landet.

Og det kinesiske elbiler har indtil videre ikke rigtig sagt de danske bilister noget. Faktisk er det kun Volvo, danskerne for alvor har appetit på, når bilerne kommer fra Kina. Det afslører de seneste salgstal, som De Danske Bilimportører offentliggøre fra måned til måned, på kvartals og årsbasis.

Voyah, Bruun har importen af, er ikke engang med i top 10 over det mest solgte bilmærker herhjemme mellem 1. januar og 31. maj i år.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Faktisk er det kun blevet til 42 biler og 0,1 procent af markedet. Til sammenligning har Peugeot solgt 4.958 biler i samme periode.

K.W Bruuns tøven når det kommer til elbiler er dog ikke ensbetydende med, at bilimportøren stopper salget af biltypen i Danmark.

Men det danske firma lægger sig på linje med Stellantis-koncern, som man køber biler af. Bilkoncernen har nemlig også har en afventende holdning til elbilen. Faktisk er verdens fjerdestørste bilkoncern klar til at skifte mening om elbiler. Læs mere om det her.

Omvendt skyder flere organistationer med skarpt efter bestyrelsesformanden i K.W Bruun. Blandet kalder Dansk E-mobilitet over for mediet Energiwatch udtalelsen for ‘noget vrøvl’.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler