Annonce:

Medie: Bilmærke dropper V8-motoren – men ikke i alle modeller

April 2022 var en skelsættende måned. I hvert fald for det tyske bilmærke BMW. For første gang i mange år lancerede de en 7 Serie uden V8-motor i Europa.

Og nu må endnu flere modeller undvære den slags, skriver medie.

Du kan stadig få en ny BMW med V8-motor. Men der bliver længere og længere imellem dem. I hvert fald hvis man skal tro BMW Blog.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Siden introduktion af den nuværende 7 Serie i april sidste år, som betød farvel til V8-motoren i den model, har BMW angiveligt planer om at sige farvel til 8 cylindre i flere modeller.

BMW Blog skriver, at det tyske mærke dropper V8-modeller i X5, X6 og X7-programmet. Det er angiveligt de stadig strengere emissionskrav, der får BMW til at tage beslutningen.

LÆS OGSÅ: Bilmærke indrømmer: “Vi taber 31 milliarder kr. på elbiler bare i år”

Emissionsstandarden Euro 7 vil efter al sandsynlighed rammer bilindustrien i 2025, og den gør det sværere for et mærke som BMW at tilbyde sine kunder stor slagvolumen og et solidt antal cylindre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På den anden side mener BMW Blog dog, at mærket kan have en ‘overrasket’ i ærmet. Nemlig det, at det mest potente M-modeller faktisk beholder V8-motoren.

Men i det mere ‘almindelige’ modelprogram skal BMW altså være klar til at trække stikket på V8-motoren. Det samme skete i øvrigt sidste år for V12-motoren. En motor der til sidst kun var i brug i netop 7 Serien.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler