Annonce:

Bilmærke indrømmer: “Vi taber 31 milliarder kr. på elbiler bare i år

Nogle steder er det svært at sælge elbilen. Så svært at visse bilforhandlerene ikke vil aftage flere nye elbiler, og hos Ford regner man med tabe milliarder bare i år.

Besøg vores annoncør:

Nye ting koster. Især når det drejer sig om teknologi der skal udvikles i et rasende tempo bare for at kunne følge med konkurrenterne.

Det har man erkendt hos Ford. Det amerikanske mærke regner således med, at man må afskrive 4,5 milliarder dollar på elbiler bare i år.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som mærket sendt ud tidligere år, og som Automotive Drive refererer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Dengang regnede Ford dog ‘kun’ med at tabe 3 milliarder dollar på elbiler i år. Det tal blev tilbage i slutningen af juli skruet op til de nuværende 4,5 milliarder dollar. Svarende til 31,11 milliarder kr.

LÆS OGSÅ: “Særlig” fotovogn blitzer 240 bilister i samme 50-zone

Ford, der kalder mærkets omstilling til elbiler, ‘model e’ vil adskille elbiler fra produktionen af modeller med forbrændingsmotor og varebiler.

Den del af Ford, som i fremtiden skal bygge biler med forbrændingsmotor, kalder mærket ‘Ford Blue’, mens varebils-afdelingen får navnet ‘Ford Pro’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Omvendt regner Ford med at hente 7 milliarder dollar før skat på biler med forbrændingsmotorer, mens erhvervsbilerne ventes at spytte 6 milliarder dollar i kassen. Det er næsten det dobbelte af, hvad Ford tjente på de samme biler i 2022.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler