M5 a la AC Schnitzer – supersedan med 700 hk

AC Schnitzer har lige gjort den hurtigste M5 nogensinde endnu hurtigere

M5 F90 er den hurtigste 5-serie nogensinde. BMW leverer den i to trin – som ‘almindelige’ M5 med 600 hestekræfter eller som udstyret competition-pakken og ekstra 25 hestekræfter. Og så er der AC Schnitzer, der nu også har det nyeste M-missil på menuen.

Tunerne fra Achen har bare fulgt en stærkere opskrift og fundet yderligere 75 heste i den fire-liters biturbo V8’er – i competition-bilen vel at mærke. Det betyder altså, at det inteligente firehjulstræk, der kan sende det meste af motorens effekt direkte i baghjulene, sparker 700 i asfalten.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: Ny Audi R8 – stadig suge-V10 men flere kanter og hestekræfter

Momentkurven er også hævet betragteligt fra fabriks-bimmeren 750 newtonmeter til tunerudgavens 850.

Udover arbejdet under hjelmen hælder AC Schnitzer ekstra kulfiber i massevis ud over M5’erens eksteriør. De hundredevis af heste skulle nødigt overanstrenges af vægt, det er muligt at skære væk.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

M5 Competition når fra 0 til 100 kilometer på 3.3 sekunder. Hvis ikke de ekstra hestekræfter får samtlige hjul til at gå op i røg op gennem samtlige gear, så sætter vi gerne en femmer på, at  AC Schnitzer lige har gjort noget hurtigere!

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk