Annonce:

Lukket bilmærke får bøde på 306 millioner kroner

Konkursboet efter Lordstown Motors bekræfter, at man ligger i forhandlinger om ‘et fortroligt forlig’ med myndighederne.

Det konkursramte Lordstown Motors lider det ene nederlag efter det andet. Bilmærket, der ville bygget pickup-modeller for at konkurrere med Ford og Rivian, gik konkurs i juni 2023.

Men skandalerne ligger i stille af den grund. I august indgik konkursboet et forlig med Karma Automotive, der anklagede Lordstown for at stjæle teknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det kostede 40 millioner dollar svarende til 272 millioner kroner. Og nu vil den amerikanske stat vride endnu mere ud af Lordstown Motors.

Det skriver TechCrunch.

LÆS OGSÅ: Danske bilister rådes til at slette bruger i populær app

Myndighederne mener, at Lordstown Motors har brudt en række sikkerheds-love i USA. Den dummert skal koste konkursboet 45 millioner dollar svarende til 306 millioner kroner, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Hvis bøden lander på kuratorens bord uden et forlig, vil det være den største bøde til et nystartet bilfirma, siden lastbilmærket Nikola i 2021 fik 125 millioner i bøde for en række løgne.

Lordstowns eneste bil – pickupen Endurance – bliver der heller ikke noget af. Kort før konkursen forsøgte mærket ellers redde sig selv ved at sælge rettighederne til bilen og fabrikken til den kinesiske iPhone-fabrikant Foxconn.

Men da den handel gik i vasken, var der ingen anden udvej end konkursen. Og det bliver altså nu en omgang af de rigtig dyre.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler