Annonce:

Lotus Emeya er verdens hurtigste elbil til at lade

Den nye Lotus Emeya er måske ikke verdens hurtigste bil fra 0 til 100 km/t. Men ved en ladestander kan ingen gøre kineseren kunsten efter.

Besøg vores annoncør:

Hvis du skal have en elbil, hvor der virkelig er smæk på lynopladningen, er det en ny Lotus Emeya, pengene skal bruges på.

Ifølge en test foretaget af analysefirmaet P3 kan bilen, der kommer på markedet i løbet af i år, lynlade sit batteri fra 10 til 80 procent strøm på 14 minutter.

Bevares, det er stadig markant langsommere, end en benzin-/dieselbil kan fyldes med brændstof, men det er ikke desto mindre en rekord for elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er dog ikke kun ved ladestanderen, at den nye Lotus er hurtig. Det er den også, når det går lige ud. Disciplinen fra 0 til 100 km/t tager 2,8 sekunder. Tophastigheden er dog elektronisk begrænset til 256 km/t.

LÆS OGSÅ: Norge forbyder særlig fordel til alle elbiler

Men det med accelerationen kan lade sig gøre, fordi Lotus, der er ejet af Volvos moderselskab Geely, udstyrer Emeya med hele to motorer, der til sammen yder 905 hestekræfter og 985 Nm.

Officielt er der ingen dansk pris på den firedørs Emeya. I hvert fald ikke endnu. Men vi kan alligevel få en idé om niveauet. Den danske importør vil nemlig have 987.510 kroner for søsterbilen Eletre, der er en elektrisk SUV.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Nu vi er ved det med elbiler, tyder meget på, at den danske regering er på vej med endnu en håndsrækning til ejerne. I hvert fald vil skatteminister Jeppe Bruus (S) have flere elbiler på vejene inden 2030. Og derfor er han villig til at ‘se på reglerne’. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler