Reklame:

Lewis Hamilton indrømmer: Støtter forhadte klimaaktivister

Forud for Storbritanniens grand prix sagde den syvdobbelte Formel 1-verdensmester, at han ville støtte “fredelige” aktioner fra klimaaktivist-gruppen “Just Stop Oil”.

De er kendt for at blokere trafikken, lime sig selv til vejene og kaste med orange maling. Alligevel kan klimaaktivisterne “Just Stop Oil” findes støtte til deres budskab hos den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton.

Det kom Mercedes-køreren selv ind på forud for Storbritanniens grand prix tidligere på måneden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

38-årige Hamilton, der stadig ikke har skrevet under på en forlængelse af sin kontrakt med Mercedes, sagde dog samtidig, at han håbede, eventuelle protester ville foregå fredeligt.

Det skriver The Guardian.

LÆS OGSÅ: Officielt: Dansk bilmærke udvikler 6,6-liters V12-motor med 1.850 hestekræfter

Modsat situationen sidste år lykkedes det dog ikke de orangeklædte aktivister at invadere grand prixet i år. Flere af kørerne havde dog inden løbet givet udtryk for, at de frygtede, at netop det ville ske.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hamiltons landsmand, McLarens Lando Norris, kaldte det ‘decideret dumt af aktivisterne sådan at sætte deres egne liv på spil ved at løbe på banen under grand prixet’.

I Mercedes-lejeren bekymrede Hamilton sig også om sikkerheden. Omend han synes, at klimaaktivisterne gør det rigtige.

– Både jeg og holdet (Mercedes, red.) har det perspektiv, at vi fokuserer på bæredygtighed. Og vi tror på det, folk (aktivisterne,red.) kæmper for, og vi laver disse ændringer som én sport.

Reklameblok:


– Men sikkerheden er vigtigst. Vi ønsker ikke at bringe dem (aktivisterne, red.) i fare, og vi ønsker ikke at bringe andre i fare. Hvis der skulle være en (en protest, red) håber vi, at den ikke er på banen, lød det fra Hamilton.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?