Annonce:

Legendarisk bilboss er død – blev bare 65 år gammel

Paolo Pininfarina, der har stået i spidsen for Pininfarina Group som bestyrelsesformand siden 2009, er gået bort. Han blev bare 65 år gammel.

Verden har mistet endnu en vigtig skikkelse i bilindustrien.

Paolo Pininfarina, der har stået i spidsen for Pininfarina Group siden 2009, er gået bort. Han blev bare 65 år gammel. Han efterlader sig en kone og fem børn.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser det berømte designfirma på sin hjemmeside.

Det var Paolos bedstefar Battista Farina, der grundlagde det italienske designhus helt tilbage i 1930. Siden er det blevet til flere gudesmukke biler. Bl.a en perlerække af Ferraris mest ikoniske gadebiler.

LÆS OGSÅ: 27-årig har sat konfiskeret Lamborghini til salg igen

Barnebarnet blev uddannet civilingeniør på universitet i Torino. Og før han slog sig ned i familiefirmaet i 1982, arbejdede han for Cadillac, Honda og General Motors.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Siden 2015 har det italienske designhus været ejet af den indiske bilproducent Mahindra. Inderne er også dem med kontrollen over Automobili Pininfarina GmbH, som bygger superbilen Battista.

Paolo Pininfarina er ikke den eneste store skikkelse, bilverden har mistet for ganske nylig. Den 13. marts døde Marcello Gandini, der er manden bag Lamborghini Miura i en alder af 85 år.

Gandini efterlader sig dog meget mere end Miuraen. Han var også manden bag den første BMW 5-Serie,  Renault 5 Turbo og Citroën BX.

Gandini, der i lighed med Paolo Pininfarina blev født i Torino, slog også stregerne til amborghini Countach og Diablo, DeTomaso Pantera og den første Volkswagen Polo.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler