Reklame:

Lamborghini-chef: “Elbiler med kunstig motorlyd er uacceptable”

Det bliver ikke fra Lamborghini, at vi høre kunstig motorlyd. I hvert fald ikke i mærkets kommende elbiler. 

Elbiler fra mærker som Tesla er allerede lige så hurtige som de samme biler med forbrændingsmotor.

Af samme grund har flere med rette sat spørgsmålstegn ved, hvor det efterlader et mærke som Lamborghini. Det har mærkets tekniske direktør Rouven Mohr nu et svar på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Mærker som Lamborghini skal nemlig holde sig relevante ved at tilbyde kunderne ‘en oplevelse’. Blandt andet gennem ægte lyd fra bilen.

Ifølge Rouven Mohr arbejder Lamborghini i øjeblikket på, at mærkets elbiler skal lyde ‘så lidt af noget kunstigt som muligt’. I et interview med The Drive suger Mohr endda at ‘han ikke kan acceptere kunstigt skabte lyde’.

LÆS OGSÅ: Rødt flertal retter nyt forbud mod bilister – “Det skal være helt slut”

Det skaber nemlig et misforhold i mellem det, bilen rent faktisk gør. Og så det hørelsen den enkelte bilist til at tro, at bilen gør, siger Mohr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– På nuværende tidspunkt er det (lyden af elbiler, red.) en af de større ting, vi arbejder med. Der er stadig lang vej endnu, før vi finder den perfekte lyd.

– Vi har nogle idéer, vi har nogle forslag. Men lige nu har vi stadig ikke besluttet noget, når det kommer til, hvordan produktionsbilen vil lyde, lyder det fra den Lamborghinis øverst tekniske ansvarlige.

Noget af det, Lamborghini i øjeblikket arbejder med, er at forstærke de lyde, der allerede findes i en elmotor. Mens mærket også arbejder på at kvæle nogle lyde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Her sammenligner Mohr med den ny, der allerede kommer fra moderne biler med forbrændingsmotor i dag.

– Det, du hører i dag i en bil med forbrændingsmotor, er også lyd skabt til formålet. Men i bund og grund kommer lyden fra noget ægte 99 procent af tiden.

Lamborghinis første elbil holder i øvrigt og venter. Men der går år, inden italienerne sætter den i produktion. Læs mere om bilen, der har voldsomt mange hestekræfter, lige her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?