Annonce:

LÆSERBIL: Purkens Peugeot 206!

Kan man bygge bil, mens man går i gymnasiet og lever under fattigdomsgrænsen? Ja, for det har 19-årige Nikolaj gjort.

EFTERLYSNING!: Hej læser! Har du en tidligere Boosted/Vmax/Max Power-bil holdene? Så skriv til Bjørn på bj@boosted.dk! Vi vil rigtig gerne høre mere om bilen!

NB: Davs du! Artiklen her stammer fra det gamle Vmax/Max Power-arkiv, som Bil Magasinet råder over i dag. Men som vi har fået lov at bringe. Så tak til dem!

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

NU VED JEG IKKE, OM DU har gået på teknisk skole eller i gymnasiet? Eller måske noget helt tredje? Overfor Max Power-redaktionen ligger der en teknisk skole, og det er sgu nogle sprøde øser, som mekaniker- lærlingene kommer i.

Men den gang jeg gik på gymnasiet (jeg er født med 13 tommelfingre og er håndværksmæssigt svært retarderet), var der næsten ingen, der havde bil.

LÆS OGSÅ: Alex er flov over Ford: “De har bygget min helt nye bil FORKERT”

En pige fra min parallelklasse fik en hvid Golf III cabriolet af sine forældre (så vidt jeg husker, dumpede hun køreprøven fem gange), og en dreng fra min årgang havde en tunet Mini Cooper.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Når jeg havde cyklet 15 km i regnvejr og orkan en vintermorgen, ville min misundelse ingen ende tage. Hvorfor havde jeg ingen bil?

Den bil er bare RIGTIG fed
Tja, nok forbi jeg også er svært retarderet, når det kommer til økonomi. Jeg havde sgu aldrig nogen penge, dengang jeg gik i skole.

Men der findes folk, som kan få det til at hænge sammen. Som Nikolaj, du kan møde her. Det er simpelthen lykkedes den bare 19-årige knægt at bygge en flot og gennemført Pug 206, mens han afsluttede 3.g på det lokale gymnasium.Og selvom det måske er længe siden, du selv har gået i skole, så overvej lige, hvor fedt det må have været for Nikolaj at cruise ind på gymnasiets område hver morgen!?

Vi husker jo alle vores første bil, og uanset stand VAR den jo verdens 8. vidunder. Men tænk lige på, hvis din første bil faktisk var RIGTIG fed.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Det begyndte stille og roligt med et skørtesæt. Dengang var min Peugeot 206 standard grå/sølv, og sidste efterår ville jeg så bygge anlæg i den og fjerne lister plus lidt andre småting. J

– Jeg ved ikke, hvad der skete, men sammen med et par kammerater kom vi til at skille bilen fuldstændigt ad, forklarer Nikolaj med et smil.Derfor blev bilen stillet væk hele sidste vinter, mens drengene gik og arbejdede på den. Carzone-skørtesættet blev modificeret. Blandt andet blev sideskørterne spartlet ind i karossen. Dørhåndtag, låse, antenne og lignende blev også fjernet.

Mens bagklappen blev ud spartlet og motorklappen forlænget til et cool badboy-look. En ganske traditionel, clean ombygning, men Nikolajs Peugeot skiller sig alligevel ud fra alle andre ombyggede 206’ere, som der kører rundt i vores lille land.

Og det, der efter min mening gør den helt speciel, er den kridhvide lak med blå perlemor- og rainbowflakes. Med de sorte fælge som kontrast giver lakeringen en helt fantastisk effekt, som bilen ikke ville have fået, hvis den havde været en mere traditionel farve.

Opdatering: 16. januar 2021:
Den dag i dag eksisterer Nikolajs vildt gennemførte Peugeot desværre ikke længere. Det er efterhånden 13 år siden, at den blev erklæret totalskadet en augustdag i 2007.

Det skader heller ikke ligefrem på helhedsindtrykket, at bilen står med en rigtig flot finish. Brovst Autolakering, hvor Nikolaj har fået bilen lakeret, ved vist, hvad de laver.
Nu er jeg ikke den eneste, der synes, Nikolajs 206’er er fed.

Annonce:


Knægten stillede nemlig op til Danmarks Flotteste Bil 2006, hvor Peugeot’en løb med en ganske godkendt 9. plads.

– Det var lidt for sjov, jeg stillede op til DFB, for jeg vidste, at uden kabine og motorrum ville jeg ikke have en chance. Det kunne have været fedt med en helt kridhvid kabine med lyseblå syninger som kontrast. Men jeg havde ikke økonomi til mere, griner den nybagte student fra Nordjylland.

Moralen på historien om ungersvenden og den kridhvide franskmand må være, at vi allesammen kan få en flot bil.

Det handler om at knokle for at hive nogle skejsere hjem, prioritere bilen frem for andre af livets glæder og så have en flok venner, der gider hjælpe til! Sæt i gang…


Annonce:

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler