Annonce:

Kvinde kørte 150 km/t – byretten frikender hende totalt

En mor øgede farten ganske betragteligt – også til mere end det tilladte – på motorvejen. Alligevel har byretten nu frikendt hende for hastigheden på 150 km/t.

Der bliver ikke noget af en straf til en svensk mor. Heller ikke selvom en politibetjent så hende køre op mod 150 km/t på en motorvejsstrækning.

Familien, der var på vej hjem fra et besøg hos bedsteforældre, stod pludselig en prækær situation, der der blev akut behov for at finde en ren ble til datteren i bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Så bag rattet øgede hendes mor farten til 150 km/t, selvom den højst tilladte hastighed var og er 100 km/t.

Det skriver Västerviks-Tidningen.

LÆS OGSÅ: EU dropper strengt krav til elbiler i koldt vejr

I retten krævede anklageren ellers kvinden dømt for grov uagtsomhed bag rattet. Men det valgte byretten at se bort fra, da svensk Højesteret i en anden sag har sagt, at 189 km/t på motorvejen ikke er groft uagtsomt under gode trafikforhold.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og byretten vurderede, at der var tale om gode trafikforhold, da kvinden trykkede på speederen. Og fordi politiet ikke sigtede hende for andet end skødesløshed i trafikken, og heller ikke ændrede den efterfølgende tiltale, går kvinden nu helt fri for straf.

Frifindelsen sker også fordi man i Sverige – i lighed med dansk retspraksis – altid skal vide, hvad man præcis er sigtet for og derfor skal forsvare sig imod. Det må der ikke herske tvivl om.

Det sker ikke så sjældent at politiets fejl fører til frikendelser. Heller ikke selvom forbrydelsen foregår bag rattet. Eksempelvis er en mand for nylig blevet frikendt, selvom det ligger helt fast, at han kørte rundt med en promille større end de tilladte 0,5. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler