Reklame:

Konkursramt bilmærke er blevet vildt populært igen

Det virker næsten som den omvendte verden. Men den er god nok. Også selvom bilerne kun fås som brugt i dag. Saab er blevet vildt populært igen. 

Få historier fra bilindustrien er lige så fascinerende som Saabs. Mærket, der gik konkurs og indstillede bilproduktionen for mere end et årti siden, er nemlig ikke gået i glemmebogen.

Ovenpå nyheden om at en indtil videre anonym køber har erhvervet sig Saabs tidligere fabrik i Trollhättan, er nogle nye tal dukket op.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Denne gang fra Holland hvor bilisterne stadig er pjattet med mærket. Det selvom de faktisk slet ikke kan få en ny Saab.

Det skriver Saabplanet, som har set på importen af biler i Holland. Og her finder man noget ganske interessant. I hvert fald hvis man er Saab-fan.

LÆS OGSÅ: Henrik Fisker: “Vores kunder skal betale for at bruge fartpiloten hver måned”

I løbet af 2022 valgte 444 hollændere at importere brugte Saab-modeller. Og i år er den samme tendens fortsat. Faktisk kun med en opadgående kurve.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Allerede nu er der ifølge Saabplanet importeret 268 brugte Saab-modeller til Holland. Det er især modellerne 9-3 og 9-5, der på ny er blevet populære i tulipan-landet. Indimellem sniger der sig også en 9-4X, der blev bygget på SUV’en Cadillac SRX, ind i landet.

Herhjemme har vi også lidt Saab-historie holdene. Blandt købte danske Claus Spanggaard den sidste fabriksnye bil med Saab-logo i 2019. Læs mere om det her.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?