Reklame:

Kendt og konkursramt bilforhandler tvang sine kunder til det – men det var ulovligt

Den skandale-og konkursramte bilforhandler Erik Ostenfeldt Jensen straffede sine kunder med gigantiske bøder, hvis de omtale forretningen Kommissionsbiler.dk negativt.

Men den praksis både var og er ulovlig. Det har Forbrugerombudsmanden nu slået fast i en anden men lignende sag.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I Erik Ostenfeldt Jensens tilfælde tvang bilforhandleren ulovligt sine kunder til tavshed, hvis de havde noget negativt at sige om bilforhandleren.

I den kommissions-kontrakt, som kunderne underskrev, stod der, at de ville få bøder på flere tusinde kr. hver gang de offentligt omtalte Kommissionsbiler.dk negativt.

LÆS OGSÅ: Allan fik smadret sin drømmebil – nu raser debatten om ‘Danmarks farligste rundkørsel’

Noget som DR afslørede i forbrugerprogrammet “Kontant: Brugte biler og brudte løfter”. Her stod flere af Erik Ostenfeldt Jensens kunder frem og fortalte, hvordan de var blevet tvunget til at underskrive den ulovlige kontrakt med bilforhandleren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Bilisterne viste endda nogle af de regninger/bøder, de havde fået fra Erik Ostenfeldt Jensen for den negative omtale.

Efter DR-programmet blev sendt, forsøgte bilforhandleren at slå igen mod beskyldningerne via sine sociale medier. Der gik dog ikke længe, før Erik Ostenfeldt Jensen begyndte at slette negative kommentarer om forretningen.

En forretning som siden gik konkurs. Med sig i faldet tog bilforhandleren fra Hedensted i øvrigt alle sine andre selskaber. Det seneste gik konkurs tilbage i maj i år, viser oplysninger fra Statstidende.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?