Annonce:

Kommuner må forbyde alle diesel- og benzinbiler i Danmark

En ny aftale mellem regeringen og en række andre partier på Christiansborg betyder, at alle kommuner i Danmark må indføre nul-emissionszoner.

Det kan i fremtiden blive forbudt for fossilbiler at køre i visse dele af de danske byer. En ny aftale indgået mellem regeringen og SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet giver nemlig kommunerne mulighed for at indføre nul-emissionszoner.

Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

I Aarhus og København ser borgmestrene allerede nu frem til at etablere nul-emissionszoner. Det skal, lyder det, gavne luftkvaliteten og den grønne omstilling.

– Luftforurening er et problem og benzin- og dieselos fra trafikken er blandt de største syndere. Problemet er størst i byerne og derfor skal kommunerne have mulighed for at sætte ind, så vi kan sikre renere luft lokalt,” siger miljøminister Magnus Heunicke (S).

Dansk Lamborghini-chef fyret: “Det kom som et chok!”

Hos De Danske Bilimportører er man glade for, at alle kommuner nu får mulighed for at etablere nul-emissionszoner. Det vil nemlig tvinge flere danskere over i elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Det er væsentligt, at kommunerne får mulighed for at træffe beslutning om nul-emissionszoner nu, så de kan træde i kraft i 2030.

– Det giver bilejerne mulighed for at planlægge deres skift til elbil, så omstillingen bliver mere overskuelig. Flere vil søge over mod elbilen inden 2030, hvorfor de grønne effekter vil kunne ses tidligere, siger organisationens administerende direktør Mads Rørvig.

Tidligere har Mads Rørvig langet kraftigt ud efter danske bilister som endnu ikke kører rundt i elbiler. Læs mere om hvordan det hænger sammen her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler