Annonce:

Bilist kørte 1 mio. kilometer på 10 år – fik 9 nye motorer på garantien

Nu vil ejeren ikke længere have bilen – faktisk er den allerede skiftet ud.

I Danmark har Kia syv års garanti på alle fabriksnye biler. I USA lykkedes det for ti år siden en bilist at købe en Kia Sorento med hele ti års ubegrænset garanti. Og garantien fik han i den grad benyttet sig af.

Det fortæller en mekaniker, som arbejder hos den forhandler, hvor bilen i sin tid er købt, til The Drive. Mediet fandt selv mekanikerens historie på Reddit.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

I work at a Kia dealership that used to offer a 10 year unlimited mile warranty. this 2012 Kia Sorento finally had its warranty expire after 203 oil changes, 20 transmission flushes, 10 years, 9 engines, and 4 transmissions the warranty finally expired and the owner traded it in.
by u/600-shot-of-autism in Justrolledintotheshop

På de ti år nåede bilen med den samme ejer bag rattet at tilbagelægge 608.061 miles. Omregnet til det metriske system svarer det til 979.770 kilometer. De mange kilometer har dog ikke været problemfrie. Langt fra faktisk. Meget langt fra.

Siden 2012 har Kiaen fået skiftet motor hele 9 gange. Det svarer til, at hver motor har holdt til lige omkring 108.000 kilometer. Uhyggeligt få kilometer for en trods alt så ny bil.

LÆS OGSÅ: Trafikforsker ikke i tvivl: “Turen over Storebælt ER en skjult skat”

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Til Kias forsvar skal det siges, at det af Drives artikel ikke fremgår, om bilisten bare er virkelig ringe bag et rat. Ig det derfor er manglen på køreegenskaber, som har slidt de mange motorer op. Men noget tyder på det.

En bil med et hårdt pendlerliv
For mekanikeren fortæller, at bilen i den grad blev (mis)brugt. Til mediet fortælleren han, at han kun har været på værkstedet hos forhandleren i et par måneder. Men på den tid har han både set og hørt, hvordan Sorento-ejeren brugte sin bil.

De ni motorer er ikke alt, Kia’en har fået skiftet. Faktisk er de bare begyndelsen. Den har været forbi værkstedet for at få foretaget 203 olieskift, 20 skylninger af gearkassen og fire helt nye gearkasser.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Har købt ny vogn. Altså brugt
Men nu er det slut, fortæller mekanikeren. For garantien er udløbet, og ejeren har købt en ny brugt bil. Ovenikøbet fra samme forhandler. Denne gang en Saturn Vue. En SUV baseret på ældre Opel/GM-grej.

Om det så holder bedre, finder vi måske aldrig ud af. Historien melder da heller ikke noget om, hvorvidt den ældre Saturn er solgt med nogen form for garanti.

De mange kilometer, siger mekanikeren, kan i øvrigt forklares med, at den nu tidligere Kia-ejere pendler meget frem og tilbage mellem staten Californien og byen Minneapolis i Minnesota, hvor forhandleren holder til. En tur der ifølge Google Maps er 3.200 kilometer lang og tager 30 timer at tilbagelægge i bil.

Annonce:

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler