Reklame:

Koenigseggs nye motor vejer kun 39 kilo – men den har 800 hestekræfter

Egentlig skulle den ‘kun’ have haft tre cylindre – men Koenigsegg ombestemte sig. Så nu kan Gemera også fås med vanvittig V8- og elmotor. 

Der skal kun bygges 300 Koenigsegg Gemera i alt. Men sikke en fest bag rattet, de kommende ejere får sig.

Bilerne bliver nemlig nogle af verdens første såkaldte ‘mega cars’. En megacar er en bil, hvis ydeevne overstiger én megawatt. Det svarer til 1.341 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I den kategori finder vi i forvejen biler som Koenigsegg One:1, Koenigsegg Jesko Hennessey Venom F5, Bugatti Chiron og Rimac Nevera.

Og så den firepersoners Koenigsegg Gemera. Blandt andet takket være en 5-liters V8-motor og så en af verdens til dato mest vanvittige elmotorer.  Dark Matter kalder svenskerne den.

LÆS OGSÅ: P-selskab truer 82-årige Karsten – nummerplade har ikke flyttet sig i 8 år

En videreudvikling af ‘Terrier’-motoren. Den vejede endnu mindre, end Dark Matter gør. Nemlig kun 30 kilo. De ekstra 9 kilo, den nye elmotor slæber rundt på, hjælper til gengæld med at levere hele 800 hestekræfter og 1.250 newtonmeter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Til sammenligning nøjes ‘Terrier’ med 340 hestekræfter og 600 Nm. Det vilde ved det hele er, at Dark Matter ikke skal andet end at hjælpe den 5-liters V8-motor på vej.

Det uhyggelige ved det hele? Prisen. Med det ekstraudstyr, som den 5-liters V8-motor er, løber én Gemera op i 2,11 millioner euro. Det svarer til 15,6 millioner kr., før registreringsafgift.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?