Reklame:

Koenigsegg Jesko: Se det 1.600 hestes monster helt tæt på her

Koenigsegg Jesko

Svenske Koenigsegg viste deres nyeste hyperbil frem til Geneva Motor Show for nyligt. Her er bilen helt tæt på.

Kampen om 300 miles i timen i en serieproduceret gadebil er i gang, og den nuværende rekordindehaver af højeste tophastighed er nu for alvor klar til kamp. Koenigsegg Agera RS sidder øverst på tronen med sine 277,8 miles i timen – det er 447 km/t. Men næste step for bilverdenens producenter af hyperbiler hedder altså nu 300 mph – omregnet til vores breddegrader er det knap 483 km/t.

Det nye svenske våben hedder Koenigsegg Jesko. Jesko er i øvrigt navnet på CEO Christian von Koenigseggs far.

Motoren bliver den velkendte femliters V8’er med twinturbo. Effekten bliver omkring 1.600 hk fra den optimerede maskine.

For at opnå så vanvittige tophastigheder er det nødvendigt at se grundigt på alle detaljer. Især aerodynamik og downforce er blevet optimeret til det yderste. Derfor laver Jesko mere end 40 procent downforce end Agera RS. Og som noget helt nyt er gearkassen med ni trin – og med hele syv koblingerne indbygget. Det giver ultrahurtige gearskift til hvilket som helst gear, når som helst.

Reklame:

Prisen for Koenigsegg Jesko? Knap 20 millioner kroner + afgifter. Men du skal være hurtig, for der vil kun blive produceret 125 stk.

Se de flotte billeder her:

Koenigsegg Jesko Koenigsegg Jesko Koenigsegg Jesko

Reklame: