Annonce:

København forbyder biler at køre over 40 km/t flere steder

Allerede i 2022 blev det besluttet at forbyde bilister at køre over 40 km/t i København. Nu sker det på flere veje i hovedstaden.

Besøg vores annoncør:

I København har et politisk flertal travlt med at få bilerne ud af byen. Eller i hvert fald gøre privatbilismen så besværlig som mulig.

Ikke bare nedlægges flere p-pladser. Det er også blevet dyrere at parkere. Selv elbilerne parkerer ikke længere gratis. Og nu må hverken diesel, benzin eller elbilerne køre hurtigere end 40 km/t.

Det skriver KøbenhavnLiv.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

De lavere hastighedsgrænser, der blev vedtaget i 2022, bliver nu håndhævet flere steder i hovedstaden. Helt konkret laves følgende veje om hen over sommeren: Amagerbrogade, Østrigsgade, Italiensvej, Elbagade og Øresundsvej.

LÆS OGSÅ: Hver tredje tankstation er væk om 10 år, siger branche

Arbejdet med at sætte hastigheden ned forventes afsluttet i oktober måned. Bystyret ønsker desuden at sænke hastigheden i Indre By til 30 km/t. Det betyder, at bilister mister kørekortet allerede ved 49 km/t.

Hastigheden er dog ikke det eneste, det kommunale styre strammer på vejene. På rådhuset vil et flertal af de folkevalgte have lov til at indføre mere end én nulemissionszone, hvor kun elbiler er tilladt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Så langt har andre kommuner ikke tænkt sig at gå. I Odense, hvor man vil have bilister til at køre 30 km/t på de fleste af byens veje, vil man eksempelvis slet ikke indføre den nulemissionszone, kommunen ellers har ret til. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler