Annonce:

Hver tredje tankstation er væk om 10 år, siger branche

Det er ikke mere end nogle dage siden, at en kæmpe tankstation i Sverige måtte dreje nøglen om i en konkurs. Eksperter forventer, at hver tredje station er væk om 10 år.

Besøg vores annoncør:

Da en større, svensk Q8-tank tidligere i denne måned gik konkurs, kom selskabets direktør Thomas Andersson med en dyster forudsigelse.

Nemlig at den sidste nye tankstation allerede er bygget i Sverige. Og nu er der endnu mere dårligt nyt på vej fra den kant.

For hver tredje – altså godt 1.000 – af Sveriges i alt 3.000 tankstationer kan være nedlagt om bare 10 år. Sådan lyder advarslen fra organisationen Sveriges Servicestationer ifølge TV4.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I et land af Sveriges størrelse vil lukningerne, som branchen forventer, især gå hårdt ud over de tyndt befolkede områder, hvor der er langt til og mellem det meste.

LÆS OGSÅ: Direktør græd – lukket bilfabrik tømt for dele

– Da mange af disse mindre stationer bliver nedlagt, vil Sveriges krise- og krigsberedskab også blive forringet. Det skal også ses i sammenhæng med, at vi nu er medlemmer af NATO, siger organisationens direktør Robert Dimmlich til Vi Bilägare.

Udmeldingen kommer efter, at yderligere to tankstationer i det svenske har måttet dreje nøglen om. En forklaring kan være, at færre og færre biler i takt med elbilens indtog på markedet helt naturligt ikke stopper for at tanke. I hvert fald ikke som tankstationerne er vant til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Når det så er sagt, er der lige nu en kraftig opbremsning i elbilens fremmarch. Når man ser på bilsalget i Skandinavien var det faktisk kun i Danmark, at bilsalget gik fremad.

Også på langt større markeder er der tilbagegang at spore. Lige siden den tyske regering i december 2023 trak den offentlige støtte til elbiler tilbage for at lappe et hul i statskassen, er interessen for biltypen styrtdykket.

Senest er salget gået 31 procent tilbage. Mens både hybriderne samt de rene diesel- og benzinbiler har oplevet en fremgang. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Den tendens, som svenskerne frygter, er endnu ikke nået til Danmark. Faktisk satser den dansk kæde, Go On-gruppen, af tankstationer kun på at åbne endnu flere ubemandede stationer. Samtidig kalder direktøren ‘rygtet om benzinbilens død stærkt overdrevne’.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler