Reklame:

Klumme: “Kan vi snart få gjort op med parkeringsmafiaen”?

Er det blevet for voldsomt med kommunernes og de private selskabers hetz mod danske bilister? Det spørger Jan Juhl om i denne klumme.

“Som bilist i København, hvor jeg arbejder, oplever jeg desværre lidt for ofte at få en parkeringsafgift. Nogle gange har jeg glemt at stille skiven, og nogle gange har jeg taget fejl af skiltningen – men andre gange får jeg en helt urimelig afgift for at holde “skævt i P-båsen” eller andre lignende mærkværdige situationer. Men jeg parkerer aldrig, hvor det generer trafik, gående, cyklister eller andre.

Senest har et privat P-selskab givet mig en bøde, fordi det ene hjul ragede ca. 3 cm udenfor de hvide streger i en meget smal p-bås. Det skal siges, at min bil er ret bred, og jeg er lidt øm over mine fælge, så jeg har nok parkeret ca. 10 cm fra kantstenen og dermed altså 3 cm udenfor de hvide streger mod vejen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Men kan det virkelig være rigtigt, at vi skal acceptere parkeringsbetaling alle steder, og samtidig så voldsom en begrænsning i tiden, man må parkere – hvis man overhovedet må?

LÆS OGSÅ: Klumme – elbilen redder ingen – tværtimod

Desuden er der sket en ekstrem skævvridning, da elbilsejere må holde alle steder gratis. De har endda i forvejen sparet mange penge i både registreringsafgift, grøn afgift, strømafgift mv. Jeg bliver så provokeret af, at private selskaber lukrerer på parkering i så stor en grad. Og at de samtidig er så nidkære, at fornuften i færdselsloven for længst er overtrådt.

Det forholder sig jo sådan, at de private P-selskaber opkræver et månedligt fee for at passe pladsen, mens P-afgifterne går til ejerne af området. Det vil sige ejendommens ejere – typisk store boligselskaber, pensionskasser og andre ejendomsinvestorer. Hvert år kan et område sagtens indbringe et millionbeløb i afgifter til disse selskaber, og det samme er jo gældende for kommunerne – de tager bare ‘kun’ 510 kr. fremfor 850 kr. pr. ‘forseelse’.

Reklameblok:
Jeg synes personligt, det er på tide, at der bliver gjort op med parkeringsmafiaen og de metoder, vi tillader dem at bruge. For det har jo aldrig været hensigten i færdselsloven, at man skal have en afgift for at holde 3 cm udenfor en streg, eller at P-vagten ligger på lur og udskriver afgifter med det samme, man har parkeret”.

Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning – ikke Boosted-redaktionens. Du kan læse flere spændende klummer HER!
Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?