Annonce:

KLUMME: Jeg kom FOR SENT til en begravelse på grund af en elbil

Webredaktøren indrømmer gerne, at han skummede af ærgrelse, efter at sammenkoblingen mellem ladestander og elbil gik helt galt i Greve.

Lad mig lægge ud med at slå én ting fast. Jeg var i god tid, da jeg tidligere på måneden skulle til en begravelse. Rigtig god tid endda. Alligevel endte jeg med at komme katastrofalt for sent. Og det kun fordi jeg kørte i en elbil.

Faktisk havde jeg lagt en buffer på en hel time ind for nu at være sikker på, at jeg kunne lade – hvis det nu skulle blive nødvendigt – og stadig være i kirken til tiden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Desværre stod det lynhurtigt klart, at jeg var nødt til at lade den Audi Q4 e-tron, jeg befandt mig i. Men lad os tage det helt fra begyndelsen.

Vi kørte fra Odense med fuldt opladet batteri. For at spare på det slog vi endda aircondition-anlægget fra med det samme. Men allerede da vi nåede over Storebælt, havde Audien slugt 30 procent af batteriet. Og nej, vi kørte ikke for hurtigt.

Mind you, på det tidspunkt har vi ikke kørt mere end 66 kilometer. Bevares, i bilen begynder vi at tale om, at det da heller ikke var årets varmeste dag. Men det var alligevel lunt. 14 grader og solskin.

Alligevel var der røget 30 procent af batteriet, da vi kørte forbi Korsør. Nå! Vi besluttede at lade på iOnitys standere i Greve godt en times kørsel og 84 kilometer væk fra kirken i Allerød.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Selv hvis vi skal lade en halv time, kan vi fint nå frem til kirken. Troede vi! For da batteriet rammer 80 procent i hurtigladeren, går ALT galt.

Intet virkede
VAG-gruppen må vide, at deres elbiler ikke er ufejlbarlige. Heller ikke når det kommer til selve ladeoplevelsen, hvis man da kan tale om en sådan. For uofficelt kan man låse bilen op og i et par gange for at få ladekablet til at slippe, hvis det driller i første omgang.

Det virkede så overhovedet ikke. Det samme gjorde den lille nødudløser i bilen, som er lavet til at slippe ladekablet, heller ikke. Vi prøvede virkelig. Og så prøvede vi faktisk lidt mere. Efter 20 minutter på hovedet i bilens i øvrigt tyske instruktionsbog ringede jeg første gang til iOnity efter hjælp.

Det kan jeg ikke få, lyder det fra den første medarbejder. Så er det forfra igen. Nu melder selve displayet på ladestanderen i øvrigt også fejl. Heller ikke Audi, der har knyttet et ladekort til iOnity, kan hjælpe.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

En times helvede ved samme ladestander
Og så begynder gode råd at blive rigtig dyre. Det samme gælder tiden. For at gøre en lang historie kort ender jeg med at hænge 21 minutter i røret (med en anden iOnity-medarbejder, red.) før kablet endelig giver slip.

Det involverede en pokkers masse genstarter af selve ladestanderen, træk i nød-udløseren, justeringer af det genstridige ladekabel og – tror jeg – virkelig meget held.

iOnity påstår, at de aldrig har hørt om den fejl, jeg i 21 minutter talte om, før. Alligevel har den fejlkode 62. Pludselig slipper ladekablet bilen, uden at hverken jeg eller iOnity-manden i den anden ende af røret kan forklare hvorfor.

Men da er det allerede for sent. Jeg når lige at lande på kirkens parkeringsplads, da kisten – som jeg skulle have været med til at bære ud – skubbes det sidste stykke ind i rustvognen.

Jeg siger ikke, jeg aldrig sætter mig i en elbil igen. Men der går nok virkelig længe. Så besværlig hverken kan, må eller skal det være at få et kabel til at slippe noget som helst.

Mens jeg ringede til Audi for at afbestille den vejhjælp, vi følte os nødsaget til at få fat på, gruede jeg gevaldigt for den næste bilist ved ladestander 4 på ladestationen i Greve. Det må ALDRIG tage en time at koble en elbil fra en ladestander. Aldrig.

Annonce:


Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning – ikke Boosted-redaktionens. Du kan læse flere spændende klummer HER!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler