Annonce:

Kinamærke har fået milliarder i ulovlig statsstøtte

Ifølge en ny rapport fra tyske Kiel Institut har kinesiske BYD, som også er til stede i Danmark, fået milliarder af euro i støtte fra den kinesiske stat.

EU vil have det undersøgt. Men allerede nu mener det tyske Kiel Institut at være klar med svaret.

For ja, siger tyskerne, kinesiske bilmærker har fået, hvad der svarer til milliarder af euro i statsstøtte fra Kina.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret mener Kiel Institut at kunne bevise, at BYD alene i 2022 fik overført mindst 2,1 milliarder euro svarende til 16,5 milliarder danske kroner i statsstøtte fra Kina.

– Subsidier som dem, der er givet til BYD, har gjort det muligt for kinesiske virksomheder at opskalere hurtigt, dominere det kinesiske marked og lette en stigende ekspansion på EU-markederne, skriver Kiel Institut i sin rapport.

LÆS OGSÅ: Østrig indfører vanvidsbilist-lov efter dansk forbillede

Instituttet siger dog samtidig, at man er kommet med et meget konservativt bud på, hvor meget et mærke som BYD har fået i statsstøtte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Rapporten kommer ganske kort efter, at EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager har truet Kina med sanktioner oven på den formodede statsstøtte til landets bilindustri.

– EU har lanceret en undersøgelse af ulovlig statsstøtte til den kinesiske bilindustri. Hvis vi kommer frem til, at Kina har givet illegal statsstøtte, så vil vi indføre restriktioner, siger den tidligere leder af Radikale Venstre i Danmark.

Også EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen er personligt overbevist om, at kineserne tager penge fra statskassen og putter dem i lommerne på landets bilproducenter.

Tilbage i marts varslede EU da også, at den straftold, man lige nu overvejer at indføre på kinesiske biler, kan få tilbagevirkende kraft. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler