Annonce:

EU overvejer at straffe kinamærker med tilbagevirkende kraft

I EU-parlamentet er man i stigende grad bekymret for, at billigbiler fra Kina presser europæisk bilindustri. Nu overvejes drastiske skridt.

Kinas bilindustri presser den europæiske. Det er ingen hemmelighed. Men spørgsmålet er, om det kinesiske diktatur gør det med ulovlig statstøtte.

I hvert fald vil EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen nu have undersøgt, om kineserne holder prisen på især elbiler kunstigt nede med statstøtte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

Men faktisk overvejer EU endnu vildere skridt end bare en undersøgelse af forholdene. EU overvejer nemlig at pålægge afgifter som told på biler fra Kina med tilbagevirkende kraft.

LÆS OGSÅ: Østrig indfører vanvidsbilist-lov efter dansk forbillede

Det kan ske, skriver Reuters, for at sikre en mere fair konkurrence på det europæiske kontinent. Selve undersøgelsen af, om kineserne ulovligt holder hånden under landets bilmærker, ventes først at være klar omkring november.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men allerede til sommer – nærmere bestemt i juli – kan EU være klar med foreløbige toldregler for biler fra Kina.

EU-Kommissionen mener nemlig allerede nu at have beviser på, at det kinesiske styre støtter landets bilindustri ulovligt.

Ikke overraskende har diktaturet i Kina allerede reageret negativt på EU’s udmelding. I et svar til EU oplyser Kina, at landet er ‘skuffet over beslutningen’.

Samtidig tilføjede kineserne, at deres øgede eksport til netop EU afspejler ‘europæernes efterspørgsel, når det kommer til elbiler’.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien i hele verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler