Annonce:

Kia betaler nu forhandlere for at slippe af med elbiler

I et forsøg på at komme af med elbilen EV6 betaler Kia i USA nu sit forhandlernetværk for at tage bilerne.

Kia i USA vil så gerne af med eksemplarer af elbilen EV6, at den nordamerikanske importør nu betaler forhandlerne for at sælge bilerne fra sidste års produktion.

Der er 1.000 dollar svarende til 7.000 kroner til forhandlerne pr. EV6 fra 2023, der hentes ind i udstillingerne rundt omkring i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Oveni det vil Kia i USA betale forhandlerne 1.500 dollar svarende til 10.500 kroner for hver eneste EV6 GT, de – altså bilforhandlerne – kan få solgt videre.

Det skriver CarsDirect.

LÆS OGSÅ: Kommune dropper byskilt med kultstatus efter 20 års tyverier

Lidt mindre vil Kia betale for at komme af med nye eksemplarer af både EV6 og EV9. Her er der 500 dollar at hente pr. bil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samme medie påpeger, at det ikke nødvendigvis er en ‘rabatordning’, bilisterne i USA kommer til at se noget til.

Det er i hvert fald ikke noget, den amerikanske importør taler offentligt om. Ikke desto mindre har Kia-forhandlerne nu i hele april måned endnu flere grunde til at prakke sine kunder en eller flere elbiler på.

Kia er ikke det første bilmærke, der har betalt forhandlere for at komme af med biler, der hober sig op. Det samme gjorde General Motors sidste år.

– Enhver bil, vi kan flytte, er en bil mindre at tænke på og finde plads til i den forstyrrede forsyningskæde, vi lige nu kæmper mod, sagde en vicedirektør for Chevrolet, der også er en del af General Motors, til Automotive News tilbage i august.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Generelt har elbilerne dog været sværest at sælge uden nogen form for rabatter. Enten direkte fra bilfabrikkerne selv eller på registeringsafgiften.

Et mærke som Volkswagen har dog fået nok af at sætte prisen ned for at lokke kunderne over i elbiler. Det selvom Tysklands regering fjerende alt støtte til elektriske personbiler i december sidste år. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler