Annonce:

Kendt for at bygge bil med 1.800 hk – nu vil de bygge en med 6 hjul!

Hennessey er og har aldrig været som bilbyggere er flest. Og nu vil de gale amerikanere bygget noget vanvittigt. Altså igen.

Man skulle tro, at jagten på tophastighed – altså som i forsøget på at få verdens hurtigste serieproducerede bil – ville være nok for de fleste. Men Hennessey er ikke som de fleste. Derfor gør de på fabrikken i Texas heller ikke som de fleste.

Senest har tuneren, som også bygger biler på egen hånd, kastet sig over et projekt med seks hjul. Ja, du læste rigtigt – seks hjul. Og ikke bare det. Den sekshjulede sag – det er syret det her – bliver Hennesseys første elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Grundlægger: Det er en familiebil
Et monster der får sine seks hjul fremad med 2.400 hestekræfter. Bilen har indtil videre fået navnet Project Deep Space, og da Hennessey for første gang præsenterede planerne om bilen sidste år, var det med ordene, at den vil have plads til fire voksne mennesker. Sådan er det stadig.

Faktisk forklarede grundlægger John Hennessey, at der ikke er tale om en superbil. Deep Space – eller hvad den nu kommer til at hedde i sidste ende – bliver en familiebil, siger han til Autocar. Tro det eller ej.

– Jeg ventede på, at batteriteknologien skulle blive bedre og lettere, men det er ikke nok endnu. For to et halvt år siden tænkte jeg så, at hvad nu hvis vægten ikke var et problem? Hvad nu, hvis vores første elbil ikke var en superbil.

1.000 kilometer mellem ladestanderne 
Med andre ord er bilen mere end super-GT end noget andet. Altså lige med den tilføjelse, at denne Grandtourer faktisk har plads til flere end de to foran.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ydelsesmæssigt regner Hennessey med, at bilen kan ‘klare sig’ med 400 hestekræfter pr. hjul. Altså 2.400 hestekræfter i alt. Og medmindre du ikke lavet andet end at sparke til samtlige hestekræfter hele tiden og altid, burde der også være langt mellem ladetiderne.

Selv regner Hennessey med en rækkevidde på 1.000 kilometer i batteriet. Hvornår kan vi, som står uden for fabrikken, så regne med at se mere til det sekshjulede monstrum? Tja, Hennessey sigter selv efter at give bilen debut i løbet af 2026.

Inden da vil Hennessey dog fremstille prototyper, så vi får ‘småting’ som bilens interiør at se før premieren.

Kendt for at bygge bil med 1.800 hk - nu vil de bygge en med 6 hjul!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler