Annonce:

Kæmpe bilfirma fyrer 10.000 ansatte og satser på kunstig intelligens

Verdens største leverandør af interiør og kabiner til personbiler Forvia fyrer nu 10.000 ansatte, som erstattes af kunstig intelligens.

Det er den vej, det går i mange brancher. Og nu tager Forvia, der er verdens største leverandør af interiør til personbiler, et drastisk skridt i bilindustrien.

Over de næste fem år vil Forvia nemlig afskedige 10.000 af sine ansatte i Europa. Flere af deres arbejdsopgaver skal i stedet varetages af robotter med kunstig intelligens.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Lige nu beskæftiger virksomheden 75.500 personer. Så fyringsrunden svarer til, at 13 procent af dem forsvinder fra lønningslisten.

Det skriver Automotive News Europe.

LÆS OGSÅ: 4.000 biler fra Fisker undersøges for ny kritisk fejl

– Vi regner med at skære omkring 2.000 til 2.500 stillinger væk om året, fortæller Forvias økonomidirektør Olivier Durand.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvis firmaet skruer helt op for fyringsrunderne, vil det altså kunne betyde, at op mod 12.500 personer med tilknytning til Forvia skal finde nyt job inden for de kommende år.

Selv regner virksomheden med, at de mange fyringer vil kunne spare dem for omkring en halv milliard euro, svarende til 3,72 milliarder kroner fra 2028.

På listen over Forvias kunder står bilmærker som Tesla, Volkswagen-gruppens mærker, BMW, Mercedes, Toyota, Kia og BYD.

Alene i år regner det franske firma med at omsætte for op mod 28,5 milliarder euro. Det svarer til 212 milliarder danske kroner. Men det er altså ikke nok til at undgå fyringer.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Forvia er dog langt fra det eneste firma i bilindustrien, der skal sige farvel til adskillige ansatte. Det samme skal en anden kendt spiller.

Faktisk skal det dybt forgældede selskab spare så mange penge, at ingen eller intet i hele koncernen kan føle sig fredet. Det siger direktøren. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler