Reklame:

Jesper undrer sig – derfor skal p-skiven sidde nederst i højre side af forruden

Der er mange regler for biler i Danmark. En af de urokkelige er, at p-skiven skal sidde nederst i højre hjørne af forruden. Det undrer Jesper sig over.

Der er mange regler for danske bilister og biler med danske nummerplader i det hele taget. Der går da heller ikke et år uden, at nye kommer til.

Derimod er det sjældent at regler slækkes på. I hvert fald når det har noget med biler at gøre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

En af de tilsyneladende urokkelige regler i trafikken er, at p-skiven skal sidde i højre side af forruden. Og den skal være placeret nederst.

Men hvorfor er det sådan? Det har Jesper fra Virum spurgt TV2 Kosmopol, det tidligere TV2 Lorry, om.

LÆS OGSÅ: Cyklistforbund foreslår: “Bilister skal have fartbøder så snart de kører 1 km/t for stærkt”

At p-skiven skal sidde, hvor den sidder, skyldes i hovedreglen et hensyn til p-vagterne. Og så det at bilister herhjemme i udgangspunktet skal parkere i højre side af vejen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I hvert fald hvis man parkere ved en kantsten. Derfor er det også sikrest for p-vagten at kunne stå i højre side, altså på fortovet, og aflæse p-skiven.

– Parkeringsskivebekendtgørelsen har nogle år på bagen, og det er ikke Vejdirektoratet, som har fastsat reglerne, forklarer Vejdirektoratet forklaret til mediet.

At p-skiven skal sidde nederst i forruden skyldes et andet hensyn. Nemlig det der skal tages til førerens udsyn.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Derudover er det vigtigt at holde øje med p-skiven, inden man forlader bilen. Et forkert angivet klokkeslæt kan nemlig koste dyrt.

Det er også være at holde øje med den elektroniske p-skive, også selvom disse i udgangspunkt indstiller sig selv. Det er nemlig ikke alle, der tager højde for skiftet mellem sommer-og vintertid. Ligesom disse før eller siden løber tør for batteri.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?