Annonce:

Jaguar vil slås sammen med ukendt kinamærke

JRL-gruppen, der består af Jaguar og Land Rover, vil kun sælge elbiler i 2030. Og her kan det være en idé at blive kinesisk.

Jaguar Land Rover-gruppen vil kun bygge elbiler. Faktisk er Jaguars sidste bil med ren forbrændingsmotor allerede kørt af samlebåndet.

Nu overvejer det britisk-indiske mærke, om man skal slå sig endnu mere sammen med bilmærket Chery, som er ejet og kontrolleret af Kinas kommunistiske diktatur.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I hvert fald skriver flere kinesiske medier – herunder 36kr – at Jaguar overvejer at bruge platforme til elbiler, som Chery allerede har på hylderne.

Ved at bruge teknologi, som kineserne allerede har, vil Jaguar kunne fremskynde omstillingen til et rent elektrisk modelprogram, lyder det.

LÆS OGSÅ: Classic Race genopstår i Jylland – kendis bliver direktør

Helt konkret er det meningen, at Jaguar skal basere kommende elbiler på teknik, som Cherys undermærke Exeed allerede bruger. Det vil betyde, at Jaguar allerede i anden halvdel af 2024 vil kunne løfte sløret for en ny elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En talsmand hos Chery har benægtet, at ‘der er underskrevet nogen aftale med Jaguar’. Men mærkets bestyrelsesformand Yin Tongyue har bekræftet, at to europæiske bilmærker har henvendt sig med en forespørgsel på platformene.

Yin Tongyue vil dog ikke sætte navne på ‘de europæiske mærker’. Men den skulle altså være god nok – der er tale om Jaguar/Land Rover.

Især fordi de to mærker allerede arbejder tæt sammen i et joint venture i Kina og har gjort det siden 2012. Den aftale betyder, at modeller som Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport og Jaguar XFL bygges lokalt i Kina.

Herhjemme går det ikke ligefrem godt for Jaguar. Faktisk er ikke én eneste ny Jaguar kommet på danske plader i løbet af de første tre måneder af 2024. Det er dog kun to færre end samme periode sidste år.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler